SON DAKİKA
SON DAKİKA


Atsan Ne Olur Versen Ne Olur
13.06.2021

"Bir imza atacaksın, nedir yani alt tarafı bir imza…" Bir hekime bu sözü söylerken bu imzanın ne anlama geldiğini hiç düşündünüz mü? Çalıştığınız yerin amiri size izin alamayacağınızı söylediğinde işinizi doktor raporları ile çözmeye kalktınız. Bir sınava hazırlandığınızda ya da sınav gününüzü-saatinizi kaçırdığınızda yine bir doktor raporuydu sizin imdadınıza yetişen.

Gebelik döneminizden izin aktarımı yapmak istediğinizde ya da bebeğinize bakacak kimse bulamadığınızda il dışına çıkmak istediğinizde resmi tatilleri uzatmak istediğinizde hep bir istirahat raporu diretmesi içerisine girdiniz. En acısı da “Amirimin izni var, alt tarafı bir imza, atsan ne olur ki" sözleri idi. Yani sizlerin amiri her zaman hekimin bir amiriymiş gibi davranıldı bizlere. İlaç raporları, hasta yokken reçete yazdırma istekleri, işe girerken sağlık raporları ve daha birçok imza sorumluluğu getiren istekler… Hepsinde de bizlere söylenen söz "alt tarafı bir imza" idi. Alt tarafı bir imza için yıllarca niye okuduk, bu yıllar atacak olduğun imzanın garantisi olabilir mi, bu garanti altında kimse bizden bu imzaları sorgulamaz mı? Gibi ister istemez birçok soru aklıma geliyor.

Aklıma gelen bir başka soru da “Sizin amirinizin -müdürünüzün kendi insiyatifi ile almak istemediği sorumluluğu neden bir başkasına aldırtmak istiyorsunuz?" Alt tarafı bir imza diye düşünülerek atılan imzaların karşılığında soruşturulan o kadar çok hekim arkadaşımız var ki… Hekim olduğum için hekim boyutunda değerlendirdiğim rastgele atılan imzaları ve bu imzalar kapsamında alınan sorumlulukları değerlendirdiğim bu yazımın karşılığında umarım durup biraz düşünürsünüz. Neden bu makama sahip olabilmiş insanların size hayır ve bazı koltuklarda oturan insanların da evet dediğini ve yine bazı koltukları işgal eden kişilerin de sorumluluk isteyen durumlara neden müdayim olmadığını  anlarsınız.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap