SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hareket ediniz
15.05.2024

Günlük faaliyet önemlidir. Günlük beden faaliyeti, ılımlı güç sarfından ibaret ve kısa süreli olsa dahi hareketliliğinin ve kilonuzun korunması için gereklidir. Teknoloji toplumumuzda güç sarfından tasarruf etmekten kaçınmak ve daha çok vücut için bir şeyler yapabilme fırsatı aramak, örneğin: çarşıya çıkıp alışveriş işlerini haftanın bazı günlerine bölüşerek dükkanlara gitmek.

Diğer taraftan ellerinizde küçük paketler taşımak, merdiven çıkmak ve bu tür faaliyetleri her gün rutin olarak yapmak sağlık için gerekmektedir. Bu işlere her gün en az bir saat ayırmalısınız. Faaliyet ve zayıflama rejimi birlikte yürütüldüğünde ve günlük olması esasına dayandığını sonuç vermektedir. Dakikalar daha sonra saate dönüşmekte ve harcanan enerji (kalori) de size tabii olarak kilo kaybettirmektedir. Şunu biliyoruz, günlük faaliyetler için harcanan enerji miktarında ki her küçük değişiklik, zaman ile birlikte kilomuzda da önemli bir değişikliğin belirticisi olur.

Kas gücünün artışı ağır yük kaldırmasını gerektirmez. Halterde olduğu gibi, aşırı oksijen isteyen ve kan basıncında hızlı yükselmelere sebep olan türden hareketler yaşlılar için olumlu sonuç vermez. Kaslarımızdan günlük yararlanma, küçük eşyalar kaldırmanın, koltukların itilmesi, paket taşımak olarak tipik örnekler verilebileceği güç muhafazasına katkıda bulunurlar. Bu faaliyetler özellikle bazı adele ve eklemleri iyi çalıştırmayan yada şişmanlıktan şikayetçi olanlar için uygun hareketlerdir, diğer taraftan vücudun yüzebilirliği de düzeltici alıştırmaların aşırı güç sarf etmeden yapılması büyük ölçüde imkan verir ve sağlıklı yaşamaya önemli katkıda bulunur.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap