SON DAKİKA
SON DAKİKA


Giresun’un geleceği OSB’lerde
25.01.2021

Bulancak Pazarsuyu’nda bulunan Giresun 2.Organize Sanayi Bölgesi’nde, dokuz firma yatırımlarını tamamlayarak faaliyetlerini sürdürüyor ve pandemi dönemine rağmen Bin 300 kişiye istihdam sağlıyor. 20 firma daha inşaat ve proje yapım çalışmalarını devam ettirirken, yakın zamanda bunların arasında faaliyete geçecek olanlar var. Yeni yılla birlikte arsa tahsisi yapılan 5 yeni firma da Giresun 2.OSB bünyesine katıldı. Bu firmalarda; rulman ve rulmanlı plastik makara imalatı, fındık entegre tesisi, otomotiv yan sanayi ve makine imalatı, içten yanmalı motorlar için yakıt filtresi ve otomotiv yedek parçası üretimi, gıda, ilaç ve savunma sanayi makinaları üretimi gibi imalat ve üretimlerde bulunacaklar.


Arsa tahsisi yapılan yeni firmaların istihdama katkısı en az 500 kişi olacak. Halen Bin 300 kişinin istihdam edildiği 2. OSB’de firmaların tam kapasite çalışmaya başlaması ve yeni açılacak firmalarla birlikte 2022 yılında istihdam hedefinin 3 Bin kişi olmasının bekleniyor. Giresun 2. OSB tam doluluk oranına ulaştığında istihdam rakamlarının 5 Bin kişiye ulaşması bekleniyor. Yeni firmalar 2021 yılı içerisinde proje ve inşaat işlerini bitirip 2022 yılında faaliyete geçmeyi planlıyorlar. Üretim ve lojistik alanlarında çok önemli bir noktada bulunan 2. OSB yeni üretim alanları ve yeni fabrikalarla bölgenin önemli bir üretim üssü haline gelirken Giresun’un ekonomik gelişmesine çok büyük katkı sunması bekleniyor. 


Giresun 2. OSB’si doğru yer seçimi, doğru planlama ve doğru yatırımlarla Giresun sanayi ve ticaret alanında gelişiminin yanında istihdam açısından da büyük katkılar sunacak ve ekonomik anlamda Giresun’a büyük değerler katacak daha çok yeni bir yatırım alanıdır. Doğru başlayan bu yatırımın doğru şekilde sürdürülmesi de çok önemlidir. Çünkü Giresun birinci Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan hatalar Giresun’a çok zaman kaybettirdi. Şimdi Espiye-Tirebolu arasında üçüncü bir Organize Sanayi Bölgesinin hayata geçirilmesi düşünülmektedir. Olmalıdır da. Zira komşu iller ve birçok ilimizde çok daha fazla sayıda OSB’ler hayata geçirilmekte ve başarılı bir şekilde sürdürülmektedirler. Giresun üçüncü OSB’si de tıpkı 2. OSB gibi doğru planlanmalı ve bölgesel öncelikler ve üretimlerde göz önünde bulundurularak hayata geçirilmelidir. Çevresel faktörler ve ulaşım imkanları iyi değerlendirilmelidir. Burası da tıpkı 2.OSB gibi Karadeniz sahil yoluna yakın ve rahat bir arazide konuşlandırılmalıdır…


Sonuç olarak; OSB’lerin gelişimi açısından bakıldığında Giresun’un geleceğinin de  OSB’lerde olduğunu söylemek yanlış olmaz. Sanayi ve Ticaretin Organize bir alanda ve bir arada bulunması tüm imkanlara rahat ulaşabilir olması avantajdır. Bu avantajların sağlayacağı gelişme ise yeni ve daha fazla yatırımcı getirecek ve geleceği şekillendirecektir. 

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap