SON DAKİKA
SON DAKİKA


Girsan
4.07.2020

 
Türkiye’nin en fazla dışa bağımlı olduğu unsurlardan biri de şüphesiz savunma ve silah sanayimizdi. Kendi silah ve mühimmatını üretemeyen, üretemediği için savaş durumunda ve terörle mücadelede başka ülkelerin baskı, engelleme ve ambargosuna maruz kalan ve elindeki silahı en doğal haklardan olan savunma hakkında dahi kullanırken tereddüt eden bir ülkeydik… Ancak 90’ların başından itibaren ülke genelinde ancak merdiven altı üretim seviyesinde olan silah sanayisini ayağa kaldıracak bir hamleyle Karadeniz başta olmak üzere hafif silah üretim kooperatifleri kuruldu. Ülkemizin savunma sanayi hamlesinin ilk adımı olan kooperatiflerin tamamına yakını süreç içinde özelleşerek gelişimini ve büyümesini başarılı bir şekilde sürdürmeye devam ediyor. İşte bunlardan biri olan Girsan Makine ve Hafif Silah San. Tic. A.Ş. de, Giresun’da başarısını ve büyümesini sürdürerek ülkemizin en önemli hafif silah sanayii üreticilerinden ve dünyanın tercih ettiği markalardan biri haline gelmiştir.

Yavuz 16 compact ve regard modelleriyle başlayan üretim çeşitliliği, günümüzde bilgisayar destekli çoklu CNS tezgahlarında gelişmiş özelliklere sahip polimer gövdeli modeller de dahil olmak üzere 30’un üzerinde tabanca modeli, otomatik ve taktikal özelliklere sahip 3 modelde yivsiz av tüfeği üretimleriyle zirve yapmıştır. Kendi AR-GE araştırmaları ve çalışmalarıyla üretim çeşitliliğini her geçen gün artıran GİRSAN, Milli Piyade Tüfeği AR-GE çalışmalarını da tamamlayarak üretim aşamasına getirmiş ve Milli Piyade Tüfeğini de üretecek kapasite ve yeteneğe sahiptir. Talep geldiği anda bu üretime de hızlı bir şekilde geçebilecek durumda. Dünya standartlarının üzerindeki üretim ve kalitesiyle 56 ülkeye ihracat gerçekleştiren GİRSAN, Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere, Emniyet ve Jandarma teşkilatımızın da ilk tercihleri arasında yer almaktadır. Bunda; uluslararası testlerde, en zorlu koşullara tabi tutularak büyük farklar atması, ulusal ve uluslararası fuarlarda en fazla model çeşitliliği ile yer alması en büyük etkenlerdir. Halen Giresun Batlama’da ki fabrikasında üretimini sürdüren GİRSAN, kabına sığmayan büyüme ve gelişimini daha da ileriye taşımak için, Bulancak Pazarsuyunda bulunan Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesinde tesis ettiği yeni fabrikasına bugünlerde taşınma hazırlıklarını sürdürüyor. Muhtemelen yılbaşından itibaren yeni fabrikasında taşınmasını tamamlamış ve üretimine artırarak başlamış olacaktır.

Yeni fabrikasında üretim ve istihdamını da artırmayı hedefleyen GİRSAN, savunma ve silah sanayinde ülkemizin ve Giresun’un gururu olmaya devam edecek ve ülkemizin stratejik önemde silah üretim tesislerinden biri olacaktır. İşte GİRSAN’ın/ülkemizin savunma ve olmayan silah sanayisinin hikayesi kısaca böyle. Eskiden köylerde, merdiven altı atölyelerde her türlü teknolojiden mahrum basit torna düzenekleri ve eyeyle elde silah üretiminden, en son teknolojilerle donatılmış, onlarca model tabanca ve kendi Milli Piyade Tüfeğini üretme yeteneğine sahip modern fabrikalara kavuşmaya varan uzun bir yol hikayesi. Savunma sanayimiz sadece hafif silah sanayisi ile de kalmadı tabi. Artık kendi İHA ve SİHA’sını yapan, Milli Tank, Milli Helikopter, Milli Gemi, her türlü kara savunma ve taarruz mobil araçlarını, Milli Hava Savunma sistemlerini, en önemlisi Milli yazılımlarıyla üretebilen bir ülkeyiz.

Bu hikayede Giresun olarak, Milli bir marka olma başarısını göstermiş olan GİRSAN markasıyla yer almak da bizim gururumuzdur. Tabi GİRSAN’ı bugünlere taşıyan ve Milli gururumuz haline getiren Murat Cürgül ve oğullarını da kutlamak gerek. Bu başarıda en büyük pay kuşkusuz onlarındır.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap