SON DAKİKA



Haber > Dünya > Avrupa Birliği'den Putin'e çağrı: Savaşı derhal durdur

Avrupa Birliği'den Putin'e çağrı: Savaşı derhal durdur

24 Şubat 2022 Perşembe - 10:40




Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, "Bu savaşı derhal durdurun" çağrısında bulundu.





Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in güvenlik konularında aylarca ABD/NATO ve Batı'ya yaptığı çağrılara kulak asmayan ABD ve AB, Putin'in saldırıya geçmesi ile tutuştu.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, sosyal medya mesajında, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy  ile telefon görüşmesi yaptığını, Ukrayna ile dayanışma mesajı verdiğini duyurdu.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik geniş çaplı askeri müdahalesini en kuvvetli şekilde kınadığını yineleyen Michel, bugün hem AB Liderler Zirvesi'nin yapılacağını hem de G7 liderlerinin görüşeceğini aktardı.

Michel, bu toplantılarda Rusya'nın yasa dışı eylemlerine karşı yeni adımların görüşüleceğini belirterek "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bu savaşı derhal durdurma çağrısında bulunuyorum" ifadesini kullandı.

Putin, bu sabah Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurmuştu.


Operasyon emrini veren Putin, "Rusya, Ukrayna'yı silahsızlandırmaya çalışacak. Ukrayna'nın işgali, Rusya'nın planları dahilinde değil. Kırımlılar seçimini yaptı. Adımlarımız tehditlere karşı öz savunmadır. Dış güçlere seslenmek istiyorum. Kim Rusya'ya tehdit oluşturmaya çalışırsa, derhal karşılık verilecek. Rus halkının desteğine güveniyorum" demişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap