SON DAKİKA



Haber > Dünya > Doğu Türkistan'da maden kazası! 22 madenci mahsur kaldı!

Doğu Türkistan'da maden kazası! 22 madenci mahsur kaldı!

11 Nisan 2021 Pazar - 11:28




Çin zulmü altındaki Doğu Türkistan'da maden kazası meydana geldi. Su basan kömür madeninde mahsur kalan 22 madenciden 12'sinin yeri tespit edildi. 8 madenci ise kurtarıldı.





Çin'in sistematik olarak asimilasyon politikalarını sürdürdüğü Doğu Türkistan'da maden kazası meydana geldi. Dünyanın en ölümcül madenleri arasında yer alan Çin'de bulunan kömür madeninde dün aniden su baskını yaşandı. Kasa sonucu madenciler yer altında mahsur kaldı.

22 MADENCİ YER ALTINDA MAHSUR KALDI

Dün akşam saatlerinde meydana gelen kaza anında madende 29 madenci çalışıyordu. 8 madenci ilk anlarda toprak üstüne çıkmayı başardı. 22 madenci ise mahsur kaldı. Kaza sonrasında madende elektrik kesintileri yaşandı.

Çin Komünist Hükümetine yakın Global Times'in aktardığına göre 12 işçinin yeri tespit edildi. 12 madenci kurtarılmayı bekliyor. Ancak 9 madencinin yeri henüz tespit edilemedi.

12 madencinin yaklaşık olarak yerin 1,2 km (4.000 fit) altında bir platformda olduğu kaydedildi. Maden düzeninin karmaşık olması nedeniyle kurtarma çalışmalarının yavaş ilerlediği de eklendi.


Kurtarma ekipleri bölgeye çok sayıda su pompası kurdu.

DÜNYANIN EN ÖLÜMCÜL MADENLERİ ÇİN'DE

Çin dünyada en fazla ölümlü maden kazalarının meydana geldiği ülkelerin başında geliyor. Ocak ayında altın madeninde meydana gelen patlamada 10 işçi ölmüştü. Bundan bir ay önce de 23 madenci bir kömür madeninde göçükte can verdi. Aynı bölgede 3 ay önce meydana gelen başka bir maden kazasında ise 16 işçi yaşamını yitirmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap