SON DAKİKA



Haber > Dünya > Felluce'de belediye binası IŞİD'den alındı

Felluce'de belediye binası IŞİD'den alındı

17 Haziran 2016 Cuma - 13:09




Haftalardır kuşatma altında tutulan IŞİD'in elindeki kentte, özel terörle mücadele birlikleri şehir merkezindeki binaya girmeyi başardı.





Irak'ta Ordu birlikleri, Şii milisler ve aşiret güçlerinin yaklaşık bir ay önce başlattığı Felluce operasyonunda bugüne kadar gerçekleşen en önemli adım atıldı. Özel terörle mücadele birlikleri ve acil müdahale ekipleri kentin belediye binasını geri aldı.

Belediye binasına çekilen Irak bayrağı, resmi televizyonun haber bültenlerinde yer aldı.

Bölgedeki komutan Abdulvahap El Saadi, BBC'ye birliklerin erken saatlerde şehrin endüstri bölgesini de IŞİD'den temizlediğini söyledi.

Bağdat'ın 50 kilometre batısındaki Felluce, halihazırda IŞİD'in en uzun süre elinde tuttuğu kent. Ocak 2014'te terör örgütünün eline geçen kentte on binlerce sivil mahsur kalmıştı.

Kurtarma operasyonunun başlamasıyla yaklaşık 24 bin Felluceli IŞİD'den kaçmayı başardı. Ancak kaçanlardan bazılarına operasyona katılan Şii milisler tarafından işkence edildiği ortaya çıktı.


IŞİD'in kentteki çocukları canlı kalkan olarak kullandığı da BM raporlarına yansımıştı. Kentte halen binlerce sivil IŞİD tarafından rehin tutuluyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap