SON DAKİKA



Haber > Dünya > İbadi: PKK'nın saldırılarını kabul etmiyoruz!

İbadi: PKK'nın saldırılarını kabul etmiyoruz!

04 Ocak 2017 Çarşamba - 07:57




Başbakan Binali Yıldırım'ın Irak ziyareti öncesi Irak Başbakanı İbadi'den, Kuzey Irak'ta konuşlanan PKK için Türkiye lehine çarpıcı açıklamalar geldi.





Irak ile önceki dönemde karşılıklı yapılan açıklamalarla gerilen ortam, Irak Başbakanı İbadi'nin PKK ile ilgili  Türkiye lehine yaptığı son açıklamalarla yeniden yumuşama sürecine girdi. Başbakan Binali Yıldırım'ın yapacağı Irak ziyareti öncesi İbadi yeni bir açıklama yaptı.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, PKK'nın Irak topraklarını kullanıp Türkiye'ye giriş yapmasını ve saldırılarda bulunmasını kabul etmelerinin söz konusu olmadığını söyledi.

İbadi, başkent Bağdat'taki Yeşil Bölge'de basın toplantısı düzenledi.

BİNALİ YILDIRIM: "EKONOMİK VE TİCARİ İLİŞKİLERİMİZ GÜÇLENMELİ"

Başbakan Binali Yıldırım'ın Irak'a yapacağı ziyarete değinen İbadi, "Türkiye Başbakanının Irak ziyareti, karşılıklı ziyaretler ve ilişkilerin güçlendirilmesi kapsamında olacak. Türkiye ve tüm ülkelerle siyasi, güvenlik, ekonomik ve ticari ilişkilerimizin güçlendirilmesini istiyoruz." dedi.


"ANAYASAMIZ BUNA İZİN VERMİYOR"

Terör örgütü PKK'nın Irak'taki varlığıyla ilgili İbadi, "PKK'nın Irak topraklarını kullanıp Türkiye'ye saldırılarda bulunmasını kabul etmeyiz. Anayasamız da buna izin vermiyor." dedi.

Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonuyla ilgili konuşan İbadi, güvenlik güçlerinin DEAŞ'a karşı son günlerde ilerleme kaydettiğini, örgütün "bitirilmesi" için dünya ülkelerinden istihbarat paylaşımı konusunda destek talebinde bulundu.

Musul vilayet meclisi üyelerine de seslenen İbadi, hizmet amaçlı toplantılarını kurtarılan bölgelerde yapmaya başlamalarını istedi.

İbadi, Musul'da kurtarılan bölgelerde ailelere gıda karneleri dağıtılmaya ve okulların yeniden açılmaya başlandığına dair gelişmeyi dile getirdi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap