SON DAKİKA



Haber > Dünya > Moldova lideri: Euro Bölgesi'ne dahil olmak istiyoruz

Moldova lideri: Euro Bölgesi'ne dahil olmak istiyoruz

04 Mayıs 2022 Çarşamba - 16:11




Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel Moldova'nın başkenti Kişinev'i ziyaret etti. Moldova Devlet Başkanı Maya Sandu, euro Bölgesi'ne dahil olmak istediklerini ve ülkede üretilen ürünleri Avrupa pazarına sokmak için AB Konseyi'nin yardımını beklediklerini söyledi. Michel ise ziyareti sırasında Avrupa Birliği'nin Moldova'ya ek askeri destek sağlayacağını kaydetti.





Moldova Devlet Başkanı Maia Sandu, AB Konsey Başkanı Charles Michel'in ziyareti sırasında euro Bölgesi'ne dahil olmak istediklerini ifade etti. Sandu, ülkede üretilen ürünleri Avrupa pazarına sokmak için Avrupa Birliği (AB) Konseyi'nin yardımını beklediklerini söyledi.

Başkent Kişinev'de AB Konseyi Başkanı Michel ile bir araya gelen Sandu, "Savaş, pandeminin sonuçları ve enerji tedariğindeki zorluklar nedeniyle Moldova'nın ekonomisini kaldığı yerden işletmek için yatırımlara ihtiyacı var. Doğu pazarlarına ulaşamayan meyve ve diğer ürünler için Avrupa pazarlarının açılmasını dört gözle bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Sandu, ülkesinin, Rusya'nın Ukrayna'daki askeri harekatı nedeniyle ciddi zorluklar yaşadığını da sözlerine ekledi.

Michel: Ek askeri destek verilecek

AB Konseyi Başkanı Charles Michel Moldova ziyaretinde Devlet Başkanı Maia Sandu ile görüşmesi ardından ortak basın açıklaması düzenledi. Michel, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin Moldova'ya askeri yardım konusunu nasıl sağlayabileceklerini görüştüklerini ifade etti.

Sözkonusu yardımların lojistik ve siber savunma sistemlerine yönelik olacağını ifade eden Michel, detay vermese de bölgedeki herhangi bir kızışmanın önüne geçmenin oldukça önemli olduğunu vurguladı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap