SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rusya saldırıya hazırlanıyor!

Rusya saldırıya hazırlanıyor!

31 Ocak 2023 Salı - 10:23




Rus ordusunun planı deşifre oldu, Amerikan ordusu ise resmi internet sitesinden ilk fotoğrafları yayınladı. ABD liderinin Beyaz Saray dışındaki gazetecilerin sorusuna tek kelimelik yanıtı dünyada ilk haber.





Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde birinci yılın dolmasına artık sayılı günler var. Vladimir Putin'in emriyle Ukrayna'ya saldıran Rus birlikleri, geride kalan 11 ayı aşkın sürede birçok cephede hezimet yaşadı.

Elinde tuttuğu tek bölgesel başkent olan Herson'dan 2022'nin son aylarında geri çekilmek zorunda kalan Rus işgalciler, halihazırda doğudaki Donbas'ta ilerlemeyi deniyor. Bakhmut ve Marinka'nın yanı sıra kömür madeni kasabası olan Vuhledar, çatışmaların şiddetlendiği bir başka nokta.

Aylardır kilit şehir Bakhmut'u ele geçiremeyen Rusların yeni bir saldırıya hazırlandığı bildiriliyor. İşgali yakından takip eden Savaş Araştırmaları Enstitütüsü (ISW), Rusların Donbas'taki Luhansk bölgesinde taarruza geçmeye hazırlandığını belirtiyor. ISW'nin yorumu NATO ve Ukrayna'dan gelen açıklamalarla örtüşüyor.

Ukrayna ordusuna göre, işgal birlikleri Rus ayrılıkçıların kontrolündeki Donbas'ta yeniden toplanıyor. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise, Pazartesi günü Rusya'nın yaklaşık 200 bin askeri seferber edebildiğini, İran ve Kuzey Kore'den silahlar sağladığını söyledi.

İşgalcilerle birlikte cephe hattında bulunan Rus askeri muhabirleri de, yeni bir saldırının geleceği yönünde haberler geçiyor.


Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy ise, güney ve doğu cephelerinde iki aydır çatışmaların çıkmaza girdiğini söylüyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap