SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Altında heyecanlı bekleyiş! Gözler yarına çevrildi

Altında heyecanlı bekleyiş! Gözler yarına çevrildi

30 Temmuz 2024 Salı - 09:36




Altın fiyatları, küresel risk iştahı ve Ortadoğu’da artan gerilimle sınırlı olsa da yükseldi. Ons altın 2 bin 389 dolar seviyesinde iken, gram altın güne 2 bin 534 liradan başladı. Çeyrek altın ise 4 bin 224 liradan, işlem görüyor.





Altında yükseliş sınırlı da olsa sürüyor. Altının yükselişinde küresel risk iştahının artması ve Ortadoğu'da artan gerilim etkili oldu. Altın yatırımcıları yarın açıklanacak Fed'in faiz kararına odaklandı.

Ons altının değeri ise 2.389 dolardan işlem görürken, gram altın güne 2 bin 534 TL’den başladı. Çeyrek altın ise 4 bin 54 liradan, işlem görüyor.

GÜNCEL ALTIN SATIŞ FİYATLARI

* Gram altın satış fiyatı: 2.534,75 TL

* Çeyrek altın satış fiyatı: 4.224,00 TL

* Yarım altın satış fiyatı: 8.448,00 TL


* Tam altın satış fiyatı: 16.747,30 TL

* Cumhuriyet altını satış fiyatı: 16.844,00 TL

* Gremse altın satış fiyatı: 41.996,69 TL

* Ons altın satış fiyatı: 2.389,28 dolar

DOLAR 33 TL'NİN ÜSTÜNDE! PİYASALAR FED'İ BEKLİYOR

Dolar kuru 33 TL'nin üstündeki seyrini sürdürürken, euro ise 35,82 TL'den alıcı buluyor. Bu hafta piyasalar Fed'in açıklayacağı faiz kararına odaklandı. Öte yandan Ortadoğu'da yeniden artan gerilimli atmosfer de takip ediliyor.


Fed'in yarın politika faizini sabit bırakması bekleniyor. Bank Of America ekonomistleri ABD'de enflasyonun yüzde 2'nin üstünde kalması nedeniyle faiz indirimine işaret etmekten vazgeçeceğini söylüyor. Piyasalar Fed'in eylül ayında indirimlere başlayacağını fiyatlıyor.

İçerde ise doların Türk Lirası karşısında 15 mayıstan bu yana yüzde 3 yükselmesini sağlayan nedenlerinden biri de TCMB'nin haziran ayından itibaren zayıflayan enflasyonu öne sürerek Fed ile aynı ayda eylülde faiz indirimlerine başlaması idi. Ancak TCMB'den gelen açıklamalar aksi yönde. İstanbul'da katıldığı bir toplantı esnasında Bloomberg'e konuşan TCMB Başkanı Fatih Karahan "Tek bir veriyle çıkarım yapmak sağlıklı olmaz" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Geçtiğimiz hafta da Reuters'e konuşan TCMB Başkan Yardımcısı Osman Cevdet Akçay "Şu anda faiz indirim döngüsü değerlendirilmiyor" açıklamasında bulundu. Cevdet Akçay "İndirimler başladığında da sıkı duruşun korunacağına dair kuşkuya yer bırakılmayacak" dedi.

Cevdet Akçay piyasaların faiz indirim beklentilerinin önüne "Aylık enflasyonun ana eğiliminde kalıcı bir düşüş gözlenmeden ve yakından takip ettiğimiz diğer göstergeler de buna eşlik etmeden faiz indirimi gündeme gelmeyecek." sözleriyle duvar ördü.

Küresel piyasalarda ise dolar endeksi ortadoğuda artan gerilimlerin etkisiyle 103 seviyelerinden 104,387'e yükseldi.

AA


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap