SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Dolar, Euro ve altında dikkat çeken hareketlilik

Dolar, Euro ve altında dikkat çeken hareketlilik

18 Kasım 2022 Cuma - 09:30




Hafta başından itibaren Türk Lirası karşısında yükselişini devam eden döviz ve değerli metallerde az da olsa geri çekilme gözleniyor. İşte Dolar, Euro, Sterlin, Yen, altın, gümüş, brent petrol ve kripto para piyasalarında son durum...





Kasım ayına da hızlı başlayan ve Türk Lirası karşısında yükselişini sürdüren hem döviz hem de değerli metallerde haftanın son işlem gününde az da olsa geri çekilme görüldü.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) açıklamalarında bankanın enflasyonla mücadelede hala uzun bir yolu olduğuna vurgu yaparken, ekonomik aktivitenin güçlü kalmaya devam ettiğini bildirdi. Dün, ABD’de açıklanan makroekonomik verilere göre perakende satışlar aylık yüzde 1,3 artışla beklentileri geride bıraktı.

Analistler, enflasyonun yüksek kalmaya devam etmesinin daha büyük faiz artışlarına gidilmesine sebep olabileceğini belirtti. Öte yandan ABD Merkez Bankası'nın (Fed), aralık ayında gerçekleştirilecek para politikası toplantısında faiz oranlarını 50 baz puan artırması bekleniyor.

İşte piyasalarda son durum:

Dolar, Euro ve Sterlin

Dolar 18,59 TL'den, Euro 19,29 TL'den, Sterlin 22,14 TL'den, Japon Yeni ise 13,28 TL'den işlem görüyor.


Altın ve gümüş 

Ons altın 1.762 Dolar'dan, Gram altın 1.053 TL'den, Çeyrek altın 1.693 TL'den, Cumhuriyet altını 6.967 TL'den, Gümüş ise 12,62 TL'den fiyatlanıyor.

Altın ve gümüş fiyatları bankalar arası piyasada ve serbest piyasada yüzde 25'i bulan makasla işlem görüyor.

Kripto paralar

Kripto para piyasalarında ise,


güne Bitcoin 16.777 Dolar'dan, 
Ethereum 1.217 Dolar'dan işlem görüyor.

Brent Petrol

Brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanma nedeniyle akaryakıt fiyatları bir aşağıya bir yukarı hareket etmeye devam ediyor.  Jeopolitik gerginliklere ilişkin endişelerin azalmasıyla, brent petrol fiyatlarındaki düşüş sınırlı kaldı.

Brent petrolün varil fiyatı da 90,34 Dolar'dan işlem görüyor.  

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap