SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Yerli otomobili üretecek konsorsiyum açıklanıyor..

Yerli otomobili üretecek konsorsiyum açıklanıyor..

02 Kasım 2017 Perşembe - 15:15




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla, 5 firma elini taşın altına koydu ve Ortak Girişim Grubu’nu oluşturdu. 60 yıllık rüya için imzalar bu





Yerli otomobili üretecek konsorsiyum bugün belli  oluyor. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "Türkiye’nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu İşbirliği Protokolü İmza Töreni" düzenleniyor.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

DÜNYA MARKASI YAPMAK SİZİN İŞİNİZ

Tören öncesi konuşan Başbakan Binali Yıldırım şunları ifade etti: Bugün ülkemiz için önemli bir toplantıdayız. Önemli bir proje için bir araya geldik. Sayın cumhurbaşkanımızın Türkiye'nin potansiyelini değerlendirerek yerli marka otomobil için artık vakti geldiğini söylemesi aslında bu süreci resmen başlatmış oldu. Türkiye'nin geleceği için projenin ilk adımını attığımız bugün de, Cumhurbaşkanımız ve Bilim, Sanayi  ve Teknoloji Bakanımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca 'yok mu babayiğit' çağrısına cevap veren 5 babayiğide de teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün imzaları atacaklar.

Bu önemli projenin otomotiv sektörüne ve iş dünyamıza da yeni bir heyecan getireceğinden endişem yok. Bu proje büyüyen kalkınan geleceğe kararlılıkla yürüyen Türkiye'nin başarılarına yeni bir başarı da ilave edecektir.Yerli otomobil neden gecikti derseniz, bu iş ekonomi ölçeği bulma meselesidir. Bütün işler ince ve detaylı şekilde yapıldı.Biz devlet olarak üretim sürecinde olmayız, ama engelleri kaldırırız. Dünya markası yapmak sizin işiniz. Türkiye'de 83 AR-GE merkezi var. Birinci sırada otomotiv var. Sürücüsüz otomobilden tutun elektrikli otomobile kadar birçok şey hayatımıza girmeye başladı. Otomotiv ve bilişim birlikte çalışıyor artık. Bu alana yatırım yapmanın ve kamu - özel işbirliğini geliştirmenin önemini önümüzdeki yıllarda göreceğiz.'

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap