SON DAKİKA



Haber > Gündem > 138 vekilin dokunulmazlığı kalkıyor!

138 vekilin dokunulmazlığı kalkıyor!

20 Mayıs 2016 Cuma - 16:59




Dokunulmazlık teklifinin tümü 376 oyla kabul edildi. 138 vekilin dokunulmazlığı kalkıyor.





Dokunulmazlığın kaldırılması, hakkında dosya düzenlenen milletvekillerine yargı yolunu açacak. Üyeliğin düşmesi ise kesinleşen yargı kararının, Genel Kurulda okunmasıyla mümkün olacak.

Hakkında dosya bulunan milletvekillerinin  yasama dokunulmazlığının kaldırılmasının yolunu açan Anayasa değişikliği,  siyasette yeni bir süreci başlatacak.

TBMM Genel Kurulunda, dokunulmazlıklarla ilgili Anayasa değişikliği  teklifinin ikinci turu, "referandum" sınırını aşarak kabul edildi.

Cumhurbaşkanı, Anayasa değişikliklerine ilişkin kanunları, bir daha  görüşülmek üzere TBMM'ye geri gönderebiliyor. Doğrudan veya Cumhurbaşkanı'nın  iadesi üzerine, Meclis üye tamsayısının üçte iki çoğunluğuyla (367) kabul edilen  Anayasa değişikliğine ilişkin kanun, Cumhurbaşkanı tarafından halkoyuna  sunulabiliyor.

Halkoylamasına sunulmayan Anayasa değişikliğine ilişkin kanun veya  ilgili maddeler Resmi Gazete'de yayımlandığında süreç de başlamış olacak.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap