SON DAKİKA



Haber > Gündem > 3 Milyon mülteci Türkiye yolunda!

3 Milyon mülteci Türkiye yolunda!

26 Mart 2017 Pazar - 11:09




Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak 3 milyon kişilik yeni bir göç dalgasının İran'dan Türkiye'ye doğru hareketlenme içinde olduğunu söyledi.





Başbakan Yardımcısı  Veysi Kaynak, yeni mülteci dalgasıyla ilgili uyarılarda bulundu. Kaynak,  İran'dan  Türkiye'ye 3 milton mülteci gelebileceğini bildirdi.

"3 MİLYON MÜLTECİ TÜRKİYE'YE HAREKETLENME İÇİNDE"

CNN Türk'te yayınlanan Hafta Sonu programında  Hakan Çelik'in sorularını yanıtlayan kaynak konuyla ilgili şunları söyledi:

"İran'dan aldığımız bilgilere göre yaklaşık 3 milyon mülteci var. İzinsiz mülteci var. Ve bunlar  Türkiye'ye doğru hareketlenme içinde. Daha çok Afgan maalesef yine.  İran'ın daha doğusundan.

"İRAN YARDIMCI OLUYOR DİYE ENDİŞEMİZ DE VAR"


Şöyle bir endişemiz de var. Sanki  Türkiye'ye doğru göçlerine  İran devleti yardımcı oluyor demeyelim de göz yumuyor gibi. Sadece 2016 yılında  Iğdır ve  Ağrı illerimizden izinsiz geçiş yapmak isteyen tam 30 bin mülteciye işlem yaptık. Ve bu devam ediyor."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap