SON DAKİKA



Haber > Gündem > 7 Haziran'dan 1 Kasım'a

7 Haziran'dan 1 Kasım'a

03 Kasım 2015 Salı - 08:13








1 Kasım 2015 erken genel seçiminin sonucunu AK Parti’den çok, yaratanlar olan MHP ve HDP için 7 Haziran 2015’de yapılan seçimlerden 2 gün sonra, yani 9 Haziran 2015’de bakın neler yazmışız? Şimdi kısaca ne yazıyoruz: 9 Haziran 2015 HDP: Mevcut: Yüzde 11 civarında tahmin ettiğim HDP’yi, içeriden Selahattin Demirtaş’ın sempatisi, dışarıdan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eleştirileri yüzde 13’ün üzerine çıkarmıştır. Kürt kökenli vatandaşlarımızı ayrı tutarsak, önemli kısmı CHP’den olmak üzere Süreyya Önder’in ifade ettiği gibi “Emanet oylarla.”

Mesaj: HDP, Demirtaş faktörünü kullanmayı sürdürmeli. Bunun için de İmralı’dakini öyle veya böyle bu hareketin dışına çıkarıp emekliye sevk etmeli. Etnik kimlik siyasetinden vazgeçmeli. Türkiye partisi imajının devamı için koalisyon oluşumlarına destek sağlamalıdır.

*

Bugün, 3 Kasım 2015... HDP’nin yazdığımız temennilerden uzaklaşması için, hem kendisi, hem de AK Parti olağanüstü bir gayret sarf etmiş ve her ikisi de başarılı olmuştur. Bana göre normal şartlarda HDP barajın altında kalmıştır. Ama son anda nasıl yüzde 10’unun üzerinde tutulmuştur? Cevabı net olarak bulunamayacak sorular! Ama yine de öyle veya böyle içeride tutulması daha iyi olmuştur. 9 Haziran 2015 MHP Mevcut: Oy oranı ve milletvekili sayısı artmış olsa da, hiç kimse çıkıp da “Hatırı sayılır oranda” diyemez. Yine klasik tarif ve tabir edilen oranlarda seyir etmiştir. Yani üzerine iktidar alternatifi olarak ilave yoktur. Mesaj: Türk siyasetinin son yıllardaki en dürüst adamı Devlet Bahçeli, artık kenara çekilmeli ve toplumun gözüne kulağına Selahattin Demirtaş gibi hitap eden Prof. Dr. Ümit Özdağ gibi isimlere yol vermelidir.

*


Bugün, 3 Kasım 2015... MHP’de Devlet Bahçeli’nin dediklerini, yaptıklarını halk anlayamamış, ya da Devlet Bahçeli anlatamamıştır. Öyle veya böyle... Direk veya yandan çarklı iktidar işinin Devlet Bahçeli ile olamayacağı bir kere daha anlaşılmıştır. Halkın ve halkın içindeki MHP’lilerin konulara, olaylara ve gelişmelere bakış açısı değişmiştir. Onun için MHP’yi 40 yıl öncesinin sadece ‘fikir partisi’ tarifi içinden çıkartmanın zamanı gelmiş değil, geçmek üzeredir. Bunu anlamayan, ya da sırf kendi bekası için anlamak istemeyenler MHP’yi yönetmekten feragat etmelidirler. Hem de hemen...

***

9 Haziran 2015 AK PARTİ Mevcut: Yüzde 41’lik oy oranı halkın teraziyi iyi ayarlayarak yaptığı bir tartı, uyarıdır. Ama, gerçek manada bir kayıp değildir. “Kendine gel, aklını başına topla, etrafınızı dışındakileri de görün” demektir. Böbürlenmeyi, kibirlenmeyi de bırakın. Mesaj: Kişisel hesap üzerine kurulu devlet başkanlığı sistemi için kimin genel başkan olduğunun anlaşılmadığı, ‘iki arada bir derede’ kalmaktan vazgeçmelidir. Gerçek manada istikrarın toplumun tüm kesimleriyle ittifak yapmaktan geçtiğini hatırlamalı, benlik duygusunu ben diyeyim “İşin başında olduğu için”, siz söyleyin “Büyüklüğünü hatırlayarak”, siyasi arenayı, gladyatörlerindeki ile karıştırmayarak, üslubu kırıp incitmeyen, nezaketli bir hale döndürmelidir. İsmindeki “Adalet” kelimesine, geçmişte yaptıklarına tövbe ederek, her alanda gerçek manada ve herkes adına bağlı kalmalıdır.

*

Bugün 3 Kasım 2015 Her ne şekilde olursa olsun, ‘Türk tipi demokrasi’ anlayışı içinde iktidar olmanın da avantajı ile tüm argümanlar azami düzeyde değerlendirilip, seçim çalışması ‘İlk günkü aşka’ dönüştürülerek iktidar olunmuştur. Seçim meydanlarındaki “Ben değil biz olunması” isteği gerçek manada hayata geçirilmelidir. Çünkü, bu ülkeye özellikle 2011’den beri, ille de son 5 ayda çok ama çok büyük kayıplar yaşanmış,yaşatılmıştır. Telafisi azami çaba, azami çalışma ve azami bölüşme ile belki giderilebilir.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap