SON DAKİKA



Haber > Gündem > Adalete güven azaldı

Adalete güven azaldı

13 Mayıs 2015 Çarşamba - 16:31




Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'da görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.





Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yaptığı açıklamada, "Bu silahlı güç silah bırakmadıkça, Türkiye topraklarından çıkmadıkça, Türkiye'ye karşı eylem yapmama kararından vazgeçmedikçe hiç şüphesiz bu sürecin belli aktörlerle devam etmesini uygun buluyoruz. Kandil'de kabul edebileceği, eğer önder olarak kabul ettikleri şahsın sözü onlar için de geçerleriyse varılan kararların uygulanması gerektiğini düşünüyoruz" dedi. Gazetecilerin adalet ve yargı cephesinde son yaşanan gelişmelere ilişkin sorularını yanıtlayan Arınç, "Adalete ve yargıya güven yüzde 20'lere kadar düştü.  Bu hâkimler, bu savcılar yüzünden,  bu yapılan yargılamalar yüzünden, kumpas dediler en ağır cezalar verildi. Sonra yeniden yargılamalar yapıldı hepsi beraat etti. Böyle bir mahkemeye kim inanır, böyle bir mahkemeye kim güvenir. Suç işleyen, kadına şiddet uygulayanlar bile artık ben adalet mağduruyum diyor. Niye  çünkü örneklerini gördü, HSYK'nın yaptıklarını gördü, savcıların yaptıklarını gördü, hakimlerin yaptıklarını gördü. Sahte delil üretenleri gördü bu yargıya güven kalmadı. Onun için saraylar da yapsanız içinde adalet duygusu yoksa, adaletin güven kazanmamışsa sarayların çok fazla bir kıymeti yok" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap