SON DAKİKA



Haber > Gündem > Adem Tatlı

Adem Tatlı

21 Nisan 2015 Salı - 10:56








AK Parti kurucu ilçe başkanı olarak başladığı siyasi hayatına, 2 Kasım 2002 genel seçimlerinde 4. Sıradan Giresun Milletvekili seçilerek devam eden Veteriner Hekim Sayın Adem Tatlı, bir dönem ara vererek 12 Haziran 2011’de yapılan seçimlerde 24. dönem Giresun Milletvekili oldu.

7 Haziran 2015’de yapılacak 25. dönem seçimlerinde tekrar AK Parti’den 2. Sıra Adayı olan Tatlı, (seçilirse) üçüncü kez Giresun Milletvekili olacak. Veteriner hekimliğinin yanı sıra sporcu yanıyla da tanınan Sayın Tatlı, halen TBMM futbol takımı kaptanlığı görevini de başarıyla sürdürmektedir. Üçüncü dönemiyle Giresun siyasi tarihinde, en fazla Milletvekilliği yapanlar arasına girecek olan Tatlı, üç dönem kuralına takılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Nurettin Canikli’nin ardından, mevcut adaylar içinde en kıdemli ve siyasi tecrübeye sahip aday olarak da öne çıkıyor.

Her ne kadar 1. Sıra Adayı Turhan Alçelik’in, Nurettin Canikli’nin ardından Giresun siyasetinin üst sırasına yerleşmesi beklense de; gerek Alçelik’in alçak gönüllü ve mütevazi kişiliği gerekse önceki siyasi altyapısı buna engel olabilir. Tatlı ise üç dönemdir Ankara’da bulunması (ara döneminde de Ankara’da bulunmaya ve Meclis spor faaliyetlerine devam ederek ilişkilerini güçlendirdi), partinin tüm üst yönetimiyle iyi ilişkiler kurması ve siyasi tecrübeleriyle öne çıkabilir. Gelelim Sayın Tatlı’nın siyasi başarılarına...

Öncelikle 2 dönem milletvekilliği yapmış olması ve 25. dönemde ikinci sıradan aday olması en büyük siyasi başarısıdır. Giresun’a yapılan ve planlanan yatırım ve hizmetlerde her zaman katkısı ve emeği çok fazla olmuş, kamuoyuna fazla yansımasa da yatırım ve hizmetlerin gelmesinde büyük çabaları olmuştur. Ordu-Giresun Havaalanı, 2. OSB’nin hayata geçmesi, KÖYDES ödeneklerinin aktarılması, Bulancak Devlet Hastanesinin yenilenmesi, Doğrudan Gelir Desteği ödemelerinin sürdürülmesi ve ödenmesi, yerel seçimlerde aktif başarılar ortaya koyması vb. başarılarının bazılarıdır.

Sayın Tatlı’nın üçüncü dönem aday olması Giresun için bir şanstır. Siyasi tecrübelerini ve başarılarını Giresun’a hizmet noktasında çok daha ileri götüreceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Giresun’un batı yakası (Bulancak, Piraziz) adayı olarak görülen Tatlı, aslında havaalanı ve 2. OSB yatırımlarıyla Giresun ekonomisinin lokomotifi haline gelecek Bulancak ve Piraziz adına da çok daha fazla sahip çıkılması gereken bir aday ve değerli bir siyasi kimliktir. Seçilmesi noktasında bir sıkıntı gözükmeyen Sayın Tatlı’nın özellikle Bulancak ve Piraziz’in tam desteğiyle seçim sürecini geçmesi de önemlidir. Bulancak ve Piraziz tam destekle adayına sahip çıkmalı, bir ve bütün olarak hareket etmelidir...


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap