SON DAKİKA



Haber > Gündem > AK Parti Cemevleri için harekete geçti! İşte yapılacak düzenlemeler

AK Parti Cemevleri için harekete geçti! İşte yapılacak düzenlemeler

29 Ekim 2021 Cuma - 11:02




Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti grup toplantısında Cemevleriyle ilgili yaptığı açıklamalara dikkat çeken Abdulkadir Selvi Cemevleriyle ilgili yapılacak düzenlemeleri okuyucularına aktardı.





Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti  grup toplantısında Cemevleriyle ilgili oldukça önemli bir açıklama gerçekleştirdi.  Abdulkadir Selvi de yazısında AK Parti’nin cemevleriyle ilgili yapacağı düzenlemeleri yazdı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında Cemevleriyle ilgili “Bugünkü kabine gündemimizde talimatımızla ülkemizin 58 ilindeki 1585 cemevi ziyaret edilerek hazırlanan kapsamlı bir çalışmayı da görüştük” ifadelerini kullanırken bu sözleri kamuoyunda pek yankı bulmadı.

AK PARTİ CEMEVLERİ İÇİN DÜZENLEME HAZIRLIYOR

Son anket çalışmalarına göre ciddi bir oy kaybı yaşadığı bilinen AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oy oranını yeniden yukarı çekmek için bir takım çalışmalar içerisinde olduğu biliniyor. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi de bugünkü yazısında “Cemevleriyle ilgili düzenleme geliyor” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Abdulkadir Selvi yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cemevleriyle ilgili kafasındaki planları yazarken yapılması düşünülen düzenlemeleri 3 başlık altında şu sözlerle duyurdu:

Bir dönem Alevi çalıştayları yapan ama bunu sonuca ulaştıramayan AK Parti, bu kez farklı bir yöntem izliyor. O da hak temelli bir açılım.

Cemevlerinin ibadethane sayılması talepleri söz konusu. Ama kabinedeki eğilim cemevlerinin ‘Kültür Merkezi’ statüsüne kavuşturulması yönünde.

Cemevlerinde görevli olan dedelere maaş bağlanması.

 Cemevlerinin elektrik ve su giderlerinin devlet tarafından karşılanması.

Cemevleriyle ilgili çalışma başlatıldı. Çapı ne olur bilemem ama Türkiye’nin huzuru için yerinde bir adım atılıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap