SON DAKİKA



Haber > Gündem > AK Parti'de 3 önemli yenilik

AK Parti'de 3 önemli yenilik

12 Eylül 2015 Cumartesi - 14:31




Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin 5. Olağan Büyük Kongresi'nde konuştu. Davutoğlu parti tüzüğünde 3 önemli konuda değişiklik yapılacağını açıklad





AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti 5. Olağan Kongre'sinde konuştu. Davutoğlu AK Parti Tüzüğü'nde 3 önemli değişiklik yapılacağını açıkladı.

Ahmet Davutoğlu'nun Kongre konuşmasında açıkladığı tüzük değişiklikleri ile partide yapılacak yenilikler şöyle;

1- Etik kurulu kuruluyor

2- İki Genel Başkan Yardımcılığı geliyor

3- 3 dönem kuralında değişiklik


Başbakan Ahmet Davutoğlu; "İki önemli genel başkan yardımcılığı daha kuruyoruz. Birisi, insan haklarından sorumlu genel başkan yardımcılığı diğeri de şehir, çevre ve kültür işlerinden sorumlu genel başkan yardımcılığı. Daha önce başka birimlerde deruhte edilen bu görevler, bugün başlı başına kendi birimlerini oluşturacak şekilde organize edilecekler. Yine tüzüğümüzle birlikte, bu dönemin, 25'inci dönemin kısa olması sebebiyle 3 dönem kuralına bazı istisnalar getiriyoruz" dedi.

Siyasi erdem ve etik kurulu kurulacak

AK Parti, Davutoğlu'nun deyimiyle, "siyasi gücü erdemle, hikmetle, irfanla" birleştirmeyi kalıcı kılmak üzere, Parti yapısı içinde bir "Siyasi erdem ve Etik Kurulu" oluşturacak.

İki yeni Genel Başkan Yardımcılığı geliyor

Davutoğlu, ayrıca Partide iki yeni Genel Başkan Yardımcılığı ihdas edileceğini açıkladı. Bunlar; İnsan Haklarından sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ile, Çevre, Şehir ve Kültür işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı olacak.


3 dönem kuralı kalkıyor

Davutoğlu ayrıca, bugünkü kongrede yapılacak tüzük değişikliği ile 3 dönem sınırı getiren kuralın kaldırılacağını da açıkladı. Bunun gerekçesini ise, 7 Haziran seçimleri ile 1 Kasım seçimleri arasındaki sürenin "kısa olması" ile açıkladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap