SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ak Parti’de Temayül günü

Ak Parti’de Temayül günü

17 Mayıs 2016 Salı - 08:07




Ak Parti temayül yoklamaları dün başladı. Genel Merkez Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen temayül yoklamasına çok sayıda Ak Partili katıldı.





MKYK üyeleri, milletvekilleri ile parti kurucuları da bugünkü temayül yoklamasına katılacak. Davutoğlu’nun temayül yoklamasına katılmayabileceği de ifade edildi.

Ak Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongre Tertip Komitesi Üst Kurul Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş’ın başkanlık yaptığı temayül komisyonunda, TBMM’yi temsilen grup başkanvekilleri adına Nurettin Canikli, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile Genel Merkez Kadın ve Gençlik Kolları başkanları yer alıyor. Ataş, temayül yoklamalarının ardından temayül sonuçlarını, oluşturulacak değerlendirme komisyonunda ele alacaklarnı ve genel başkan adayını perşembe veya cuma günü kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi. Temayül yoklamalarında 813 kişinin görüş ve kanaatlerinin alınacağına dikkati çeken Ataş, “Partinin en üst yönetim organları milletvekilleri, kurucular, kadın ve gençlik kollarımız, yani herkesin temsil edildiği bir platform oluşacak. Bir  eğilim alıyoruz. Tabanımızın, seçmenimizin olumlu karşılayacağı bir isim olmasına önem vereceğiz. Çünkü genel başkanlık değişimi yapıyorsunuz, artı genel başkan adayı aynı zamanda başbakan olacak. Dolayısıyla bütün bunlar önemli” dedi.

Kim açıklayacak?

Genel başkan adayının kim tarafından açıklanacağının, Üst Kurul’da yapılan değerlendirmenin ardından belirleneceğini bildiren Mustafa Ataş, “Genel Başkanımız kendisi açıklamayı uygun görmez ise prosedür olarak Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız vardır, o olmazsa teşkilat başkanı  olarak aynı zamanda kongreyi yöneten tertip komitesinin başkanı olarak biz açıklarız diye düşünüyoruz. Henüz bunlara karar verilmiş değil” değerlendirmesinde bulundu.

İbre Yıldırım’da


AK Parti’de dün yapılan ilk temayül yoklamasına 300’ü aşkın partili katıldı. Partililerin ilk eğiliminin Binali Yıldırım olduğu iddia edildi. Yıldırım’ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Adalet Bakanı BEKİR BOZDAĞ’ın isimleri de partililer tarafından önerildiği kaydedildi.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap