SON DAKİKA



Haber > Gündem > AKP'li başkandan petrol müjdesi(!) Beton döktük 2023'de çıkaracağız

AKP'li başkandan petrol müjdesi(!) Beton döktük 2023'de çıkaracağız

15 Aralık 2021 Çarşamba - 11:43




AK Partili Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 15 yıl önce üstüne beton dökülen petrol kuyusunu 2023'te çıkaracaklarını söyledi. Zeybek'e sosyal medyada tepkiler gecikmedi.





AK Partili Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar’da gravite değeri çok yüksek bir petrol bulunduğunu açıkladı. Bu petrolün anlaşmalar nedeniyle çıkarılamadığını söyleyen Zeybek, 15 yıl önce üstüne beton dökülen petrol kuyusunu 2023'te çıkaracaklarını belirtti.

Bir okuldaki programda konuşan AK Partili Başkan Zeybek şu ifadeleri kullandı:

"2023 Lozan Anlaşması’nın hükümlerinin son bulduğu dönem. Dünya’da ender bulunan toryum madenine sahibiz biz. Dünyanın en zengin bor madenlerine sahibiz. Bor madeni 1 ton alçıdan daha ucuza ihraç ediliyordu. İşlenmemiş halde. İngiltere bunu bir denizde stokluyor. Bor madeni olmadan uzay araştırmaları yapmak mümkün değil. Çünkü atmosferi geçince güneş ışınları araçlarını eriyor. 

Ama maalesef bu anlaşmalar ile elimiz ayağımız bağlanmış, yer altı zenginliklerimizi çıkaramaz hale gelmişiz. 

Şuhut Kayabelen Köyümüz var. Bundan 15 yıl önceydi. 5-6 tane sondaj yapıldı. Burada gravite değeri çok yüksek petrol bulundu. Ama anlaşmalar neticesinde çıkarıp işletemiyorsun. Şu anda kapalı olan bir beton firmasının müdürü "her birine 25’er tonluk kapak yaparak üzerlerini örttük" dedi. İnşallah tüm dünyanın çırpınışı 2023’ü bu ülkeye, bu ülkeyi seven insanlara yaşatmayalım tek mücadeleleri bu. Yoksa Tayyip başta kalmış,  AK Parti iktidar kalmış onların umurunda değil. "


2023 Lozan Anlaşması’nın hükümlerinin son bulacağını öne süren AK Partili Başkan'a sosyal medyada tepkiler gecikmedi. 

Bazı sosyal medya kullanıcılarının tepkileri şu şekilde:

"10 yıl 15 yıl önce neden çıkartmamışlar. hadi o gün teknolojimiz yetmiyordu diyelim bu gün neden çıkartmıyorlar. ellerini tutan mı var?!! neden 2023'ü bekliyoruz petrolün içinde yüzmek için?!!!"

Muhtemelen bulunan petrolün çıkarılmak için yeterli rezervde olmadığı tespit edilip TPAO tarafından betonla kapatılmıştır. Eğer bulunan rezerv yapılacak sondaj maliyetini kurtarmıyorsa çıkarılmaz bu bilinen bir durumdur. Madem rezerv yüksek neden 2023 şimdi çıkarın?

Lozanın gizli maddelerinden haberin yok galiba kardeşim. Gerçi olmaması normal. Gizli çünkü


15 yıl önce kapatıldıysa, AKP kapattı. Neden diye bi sorsana, biz sorunca kızıyorlar.

Yer altı kaynaklarını var gibi ima edip Lozan yüzünden çıkaramıyoruz diyerek 2023 e kadar iktidarı garantilemek hedefleniyor. Ama Lozan da böyle bir madde yok. Olsaydı Zonguldak'tan kömür, Eskişehir'den bor madenini çıkaramazdın.

Neden yıllardır üzeri kapalı duruyor? Neden ve hangi hakla milli değer vatandaştan saklanıyor? Kimin malı kimden saklanıyor? Gerçekten ne dediğinin farkında olarak konuşabilecek liyakatte insanlara ihtiyacımız var.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap