SON DAKİKA



Haber > Gündem > AKSA vatandaşa çare olamıyor

AKSA vatandaşa çare olamıyor

27 Haziran 2017 Salı - 09:15








Türkiye Elektrik Kurumu özelleştikten sonra AKSA bir türlü vatandaşa çare olamadı. Özellikle kırsalda sıkıntılar, dertler ardı ardına gün yüzüne çıkmaya başladı. Yüksek kotlardaki köy ve mahallelere il dışında yaşayan vatandaşlar geldiklerinde AKSA sürprizi ile karşılaştılar. Vatandaşlar yaz mevsimi için geldikleri kırsalda elektrikleri yanmadığı gibi elektrik saatlerini de bulamadılar.

Bu duruma isyan eden vatandaşların 10-15 liralık borçlarını hem faiziyle hem de icra yoluyla ödemesi tepkileri de beraberinde getiriyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Trabzon'da yapmış olduğu toplantılarda bu ve bunun gibi sorunların halledilmesi yönünde talimat vermişti. Bakan Albayrak’ın toplantısından sonra bir küçük düzelme olsa da değişen bir durum olmadı.

AKSA bir şikayeti alabilmesi için telefonla önce Ankara'ya bağlanacaksınız ve sorununuzu ileteceksiniz, daha sonra telefonla ilettiğiniz soruna ilişkin tekrar bağlı bulunduğunuz ilçe veya kasabada AKSA şefliklerine de yazılı müracaat edin söyleniyor. Yani şurada söylemek isterim ki hem telefonla ani bir şikâyet iletilirken diğer yandan da tekrar bunu bir dilekçe ile bildirimi anlamış değiliz.

Zaman geliyor ki küçük bir rüzgarda özellikle kırsal içler acısı durumda. Kırsalda vatandaş ne yağmur ne karın yağmasını ne de fırtınanın kopmasını istemiyor. Aslında hepsini seviyor ama elektrikler kesilecek diye hiçbirini istemiyor. Bir umutla özelleştirilen TEDAŞ’la daha iyi hizmet gelecek diye bekledik ama maalesef yanıldık. AKSA reklamları bırakıp kırsaldaki vatandaşın derdine derman olmalıdır. Kırsaldaki vatandaş, daha rahat bir ortamda yaşaması için devletimizden üç şey istiyor: yol, su, elektrik. Bu üç ihtiyacı herhalde Karadeniz kırsalındaki insanlar fazlasıyla hak ediyorlar.

Yörede yaşayan insanların bu toprakları koruyup kollamaları için aslında onlara daha çok hizmet gitmesi gerekiyor. Buradan AKSA'ya sesleniyorum! Lütfen işinizi gereği gibi yapın. Yoksa bu tür aksaklıklarla AKSA insanların aydınlatma hakkını aksatmaya devam edecek. Aslında sorun elektrik piyasasının üçe ayrılmasıdır. Üretim, İletim-Dağıtım ve Tahsilat. Hizmetin üç ayrı birim tarafından yapılması koordinasyonsuzluğu da beraberinde getiriyor. Mesela tahsilat en iyi çalışan birim. Tahsilatın çalıştığı kadar üretim ve dağıtım da çalışsa inanın hiçbir problem kalmayacaktır. Bunu neden yazıyorum, gerçekten kırsalda vatandaşın çektiği çileyi gördüğüm için yazıyorum.


İyi bayramlar...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap