SON DAKİKA



Haber > Gündem > Aksayanı değişiriz!

Aksayanı değişiriz!

24 Ocak 2016 Pazar - 10:30




AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’den önemli açıklamalar.





AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Gazetemiz Yayın Koordinatörü Asım Kemal Güner’in sorularını cevapladı. Revi, "Trabzon için yapılan yatırımlarda bir aksama olduğunda kimseyi dinlemeyiz, gerekeni yaparak aksayanı değiştiririz" mesajı verdi.

İl Genel Meclisi Başkanlığı görevinden sonra AK Parti Trabzon İl Başkanlığı görevine seçilen Haydar Revi, Trabzon ve Türkiye gündemine dair samimi açıklamalarda bulundu. Hoş bir pazar sohbeti adına bir araya geldiğimiz Revi’ye Trabzon kamuoyu adına önemli sorular yönelttik ve samimi cevaplar aldık. İşte Revi’nin Trabzon ve Türkiye için yaptığı önemli açıklamalar... Sizleri Meclis başkanlığı döneminden beri tanıyoruz. Şu an iktidar partisinin il başkanısınız. Bu iki başkanlık sürecinde ne umdunuz, ne buldunuz?

Öncelikle böyle bir sohbet için sizlere çok teşekkür ederim. Şunu ifade etmek isterim ki, bizim meclis başkanlığında yaşadığımız tecrübe burada işimize yaradı. Hem şehri tanıma açısından hem insanlarımızla ilişkiler açısından faydası oldu. Ama tabi il başkanlığı meclis başkanlığına göre biraz farklı bir görev. Meclis başkanlığında hem işin siyasi boyutu vardı hem de kamu boyutu. İl başkanlığı, bu açıdan daha fazla insanlarla bir araya gelinmesi gereken bir görev. Biz de bunun gayreti içindeyiz. Seçim dönemi belki biraz aksaklıklar olabilir ama seçim sonrasında tam bir disiplin içinde, yeni binamızda hem il yöneticilerimizden birisi nöbetçi kalıyor hem de ‘nöbetçi vekil’ uygulamamız var. Ben de orada oluyor, 5-6 saati bulan bir mesai harcıyorum.

Herkesin performansını değerlendiriyoruz

Biz göreve geldikten sonra zaten bir aday belirleme süreci vardı. Bir seçim oldu, hemen ardından bir seçim daha geçirdik. Bu seçimleri tabii huzurlu bir şekilde tamamladık. Şehrimizde seçim ortamı güzeldi. Hem AK Parti olarak hem de diğer siyasi partiler, kazasız belasız seçimi tamamladık. Birinci derecede önemli olan buydu. 1 Kasım seçimlerinde Trabzon halkı çok ciddi bir destek verdi. Yani yüzde 66.5 rakamına ulaştık. Bunun öncesinde 30 Mart seçimlerinde de aslında işaretler gelmişti. 30 Mart’ta halkımız çok ciddi bir destek vermişti partimize. Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve 16 Belediye başkanlığını kazandı partimiz. Sadece Düzköy ve Şalpazarı’nı kaybetmiştik. Ama bu kaybettiğimiz ilçelerde de çok ciddi bir oy artışı gerçekleşti. Belediye başkanlarımızla Meclis başkanlığım döneminde ilişkilerimiz çok iyiydi. Zaten bizim ilçe teşkilatlarımız var. Bu sistem çok iyi işliyor. Bizlere gelen talepleri mutlaka değerlendiriyoruz. Bu anlamda ilişkilerimiz oldukça iyidir. Belediye başkanlarımızın Belediye Meclis üyelerimizin performanslarını da değerlendiriyoruz. Fırsat buldukça da ilçelerimizi ziyaret ediyoruz.

En fazla talep iş isteği

Ben günün 5-6 saatini bazen de günün tamamını parti binamızda geçiriyorum. Partiye gelenlerin yüzde sekseni iş konusunda, bunların yüzde 10’u da tayin terfi işleri ile ilgili geliyor. İş beğenmeyenler oluyor, bazıları da sadece kamu işi istiyor hiç olmazsa belediye de işe girmek istiyor. Örneğin bazı iş adamı yönetici arkadaşlarımız gelen kişilere ‘ne iş yaparsın?’ diye soruyor. ‘Ne olursa yaparım’ cevabını alıyor. Adamı işe yolluyor, yarın sabah işi bırakıyor. Biz bunlarla da karşılaşıyoruz. Sanayiyi dolaşıyorsunuz, bakıyorsunuz ki usta hem çıraklık hem de kalfalık yapıyor.

432_4


Eleman bulmakta zorlanıyor. Bunu tüm herkes için söylemek asla mümkün değil çünkü işe girip, çok iyi çalışan arkadaşlarımız da var. Mesela İŞKUR’un açtığı kurslar çok faydalı oldu. Burada da ‘9 ay çalışıp 3 ay yatarım’ hesabı yapanlar oluyor ama bununla ilgili de bir çözüm bulunacağını düşünüyorum. Mesela çok güzel konular için de partimize gelen oluyor. Örneğin iş için değil de proje için, öneri için gelenler de var. Yeni il binamızda bayağı insan ağırlıyoruz. Çok ilginç önerilerle gelen insanlarımız oluyor. 

Nöbetçi vekil sistemi sürecek

Milletvekillerimizle sürekli bir araya geliyoruz. Bu hafta sonu vekillerimiz buradaydı. İlçe Danışma toplantılarına katıldık. Vekillerimiz bu ilçelerde hem vatandaşa seçim sonrası teşekkürünü yaptı hem de buradaki vatandaşların sıkıntılarını dinledi. Öte yandan zaten il binamızda ‘nöbetçi vekil’ uygulamasına geçtik. İlk nöbeti Ayşe Hanım tuttu. Vatandaşlar bu uygulamadan oldukça memnunlar. Böylece vekillerimiz sürekli Trabzon’da olmuş oluyor. Bizler aslında bütün taleplerin il binasında toplanmasını istedik. Bunlardan il ile ilgili olanlar bizde kalacak. Ankara ile ilgili olanlar ise vekillerimiz ve bakanımız aracılığıyla Ankara’ya taşınacak. Hatta şu an bir sistem kurmayı hedefledik. Bu sistemde tüm talepler bir yerde toplanacak ve bunları hem vekillerimiz hem de Sayın Bakanımız anında görebilecek. Bunun da çalışması bitmek üzere!

Kimseyle bir sıkıntımız yok

Diğer siyasi parti başkanlarımıza baktığımız zaman MHP İl Başkanı Muammer Demeli beyi ben 78 yılından beri tanıyorum. CHP eski İl Başkanımız Güzide Uzun hanımla da İl Özel İdare’de belli bir süre birlikte çalıştık. Şimdi de Turgay Güngör bey seçildi. Seçildikten sonra aradım kendisini tebrik ettim. Bizim ilişkilerimiz bundan önce olduğu gibi bundan sonra da devam edecek. İki seçim yaşadık ama diğer siyasi partilerle çok fazla konuşulacak bir sorun yaşamadık. Ufak tefek basına yansıyan meseleler olmuştur belki ama her toplantı da, her konuşmamda şunu ifade ediyorum ve samimiyetle söylüyoruz; “Bakın ‘biz sadece bize oy veren insanların işleriyle ilgileneceğiz’ diye bir şey yok. Sonuçta Trabzon’da 766 bin kişinin durumuyla ilgilenmek zorundayız. Bize oy versin vermesin. Bizim için önemli olan seçmenimizin sandığa gitmesiydi. Bu arada diğer siyasi partilerimizin taşıyacağı sorunlarla da ilgilenmek durumundayız. Bunun bilincindeyiz. Bizim kimseyle bir sıkıntımız yok. 

Eleştirinin dozu olmalı

Eleştiri güzel bir şeydir ama tabii eleştirinin de bir bilimsel yanı olmalı. Hem dozu olmalı hem de bir gerçeğe dayanmalı. Benim bulunduğum ortamda da eleştiri geliyor. Dediğiniz gibi, bizi tanımayan bir ortamda da bulunduğumuz zaman şahit oluyorsunuz. Eleştiriler böylece farklılık gösteriyor. Bunu da söylemeden geçemeyeceğim. Bu kentte en çok Trabzonspor konuşulduğu için eleştiri odakları oluyorsunuz. Ama şunu insanımız iyi bilmeli ki, bu kentte çok önemli yatırımlar var. Bunlardan biri Yatırım Adası. İkinci üniversite önemli proje. Bunlara insanlar dikkat ediyor ama Trabzonspor’a geçildiğinde iş farklı oluyor. Mesela bugüne kadar asgari ücretin arttırılması konuşuluyordu. Bu gerçekleşti, şimdi de bunun maliyeti konuşuluyor. Bunları hep bize soruyorlar. Özellikle esnaf arkadaşlarımız bize soruyor, konuşuyor. Bunların dışında çok fazla bir problem yok. 

Herkese eşit davrandık

Biz daha önce çok ciddi çalışmalar yaptık. Bu konuda il ve ilçedeki arkadaşlarımızla koordineli bir şekilde hareket ettik. Bunları yaparken, her yere eşit davrandık. Bunun için elimizde kalan bir dosya olmadı açıkçası. Ama o dönem bizim için çok önemli bir proje vardı. Bu ‘turizm projesi’ insanların geldiğinde konaklaması için bugün yapılan ve hizmete geçen otelin yerleri. Adli Tıp Kurumu’nun bulunduğu arazi, Kızılay’ın kurduğu merkez, vakıf üniversitesi için yaptığımız çalışmalar çok eleştirildi ama bugün bunların ne kadar doğru bir çalışma olduğunu gözler önüne sermiş olduk. Bugün de şehir geliştikçe yeni sorunlar ortaya çıkıyor. Trafik sorunu çıkıyor, binaları ve yapılaşmayı eleştirmeye başlıyoruz. 

Derinden yaralıyor

Biz her ne kadar güvenli bir yerde yaşıyor olsak da şehit haberleri geldiği zaman tabii insanın morali bozuluyor, sarsılıyoruz, üzülüyoruz, içimiz kan ağlıyor. Oradaki görüntüleri gördüğün zaman bazen kalemi tutamaz hale geliyorsun. Bu bizi derinden yaralıyor ama burada devletimizin artık bir kararlılığı var. ‘Sonlanacak’ diye kararlıyız. Burada büyük bir çalışma, büyük bir özveri var. Bunun net bir amacı var: Türkiye’nin kalkınmasını ve gelişmesini durdurmak. Açıkçası bizim gidişimizi durdurmak istiyorlar. Bugüne kadar teröre prim verilmedi, bundan sonra da verilmeyecektir.

Kış turizmini geliştireceğiz

Bunların dışında ilçelerimizde de yapacağımız ve yaptığımız projelerimiz var. Mesela Uzungöl... Buranın yapılaşmasını ıslah etmek lazım. Bunu da TOKİ ile yapmalıyız. Bu arada en büyük sıkıntımız turizmin sadece yaz aylarında olmasıdır. Bunun için kış turizmini geliştirmeliyiz ve bunu sadece Uzungöl’de değil, Trabzon’un geneline yaymalıyız. Bunu da en iyi “Yeşil Yol” ile destekleyebiliriz. Şu an Yeşil Yol durduruldu ama bunun eksiklikleri giderilerek yeniden yapılması gerekiyor. Çünkü bu yol tamamlandığında, bölgemizin kalkınması çok daha kolay olacak. Arsin’de Santa Harabeleri var, bunların turizme kazandırılması lazım. Maçka’da Sümela Manastırımız var. Şu an tadilatta olmasına rağmen o kadar çok arayanımız var ki, buradan da talebin çok olduğunu görüyoruz. Akçaabat ilçemizde üniversite beklentisi var.

Sorunlara anında müdahale

Meclis üyelerimizin gerek belediyelerden gerek bizden mutlaka talepleri oluyor. Ancak üyelerimiz öncelikle talep gerektiren, ilçe teşkilatından yardım istiyor, ardından bizlere geliyorlar. Bu şekilde birçok sorunun anında müdahale sonrası ortadan kalkmasını sağlıyoruz.

7658

Vatandaşın memnuniyeti çok önemli

Biz her iki seçim öncesinde projelerimizi ortaya koyarken; sivil toplum kuruluşlarıyla, basın ile birlikte geniş toplantılar yaptık, ziyaretler gerçekleştirdik. İstişareler yaptık. Ona göre bu projelerimizi oluşturduk. Örneğin tüm şehri ilgilendiren projelerimiz var, bir de ilçelerde yapacaklarımız var. Bunların bir kısmı kamuya dayalı projeler yani Hükümet binası gibi. Bir de tamamen istihdama dayalı, şehrin gelişmesine dayalı projelerimiz var. Turizm öncelikli durumda. Bunları ortaya koyarken zaten Trabzon’un tümüyle ortaya koyduk.

Dolayısıyla da bunun devamında bu işleri yaparken, zaman zaman da tartışma konusu oluyor; ‘öyle mi olsun, böyle mi olsun?’ diye. Gerçekten biz bu projeleri sivil toplum kuruluşları ile birlikte yaptığımız için onları da dinliyoruz, bundan sonra da dinlemeye devam edeceğiz. Sadece İl binamızda yaptığımız vatandaşlarla bir araya gelme planlarımız dışında da toplantılar yapmayı düşünüyoruz. Yani seçim öncesi bunu yaptık, seçim sonrası da bunu yapmamız gerekiyor. İşte ‘ne söz verdik, ne yaptık, şuanda hangi durumdayız?’ bunları değerlendireceğiz. Belediye başkanlarımızı ve Belediye Meclis üyelerimizi konuştuk. Ben öncelikle şunu belirmek isterim ki; kentin yönetilmesi anlamında iktidarın İl başkanı ya da İl yönetimi taleplerin en fazla geldiği yer oluyor.

Doğal olarak sizin de kendi durumunuzu ve pozisyonunuzu belirlemeniz gerekiyor. Ama tabii bizim bir tane derdimiz var, o da Trabzon’da işlerin iyi yürümesi, projelerin hayata geçirilmesi. Bunu yapmak istiyoruz. Bunu birlikte planladığımız, uygulamasını birlikte yaptığımız kamu görevlilerinin destek olması gerekiyor, onların da görevi. Bu şekilde büyük bir uyum içinde yapmaya çalışıyoruz. Ama zaman zaman da aksaklıklar olabiliyor. Aksaklıklar olunca da zaman zaman tabi değişiklikler de oluyor. Aksayanı değişiriz. Ama böyle küçük şeyler için değişim yoluna gitmek de doğru değil. Sonuçta hepimiz insanız. Çünkü her insanın yapabileceği eksiklikler vardır. Ama bazen de şurada başarılı olan bir insanı; başka yere alırsınız, orada aynı başarıyı gösteremez. Dolayısıyla o görevden daha faydalı yerlere alınabilir. Bürokratlarımız da öncelikle şunu bilmeli, vatandaşın memnuniyeti çok önemlidir. Vatandaş memnun oldu mu, biz zaten memnun oluruz. Mesai saatlerinin çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Yatırımların çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor.

Akyazı muhteşem yatırım

Proje kitapçığına baktığımızda iki aşamalı bir kitapçık hazırladık. Biri ‘büyük projeler’ dediğimiz, kentin tamamını ilgilendiren, diğerinde ise ilçe ilçe yapılan çalışmalar var. Tabii burada üniversite konusu çok önemli bir konu... Çünkü bu kente büyük katkı sağlayacak. Çünkü buraya sürekli bir genç nüfus geliyor. Yatırım Adası çok önemli. Daha uzun vadeli düşündüğümüz demiryolu var. Bunu yapacağımızı herkes biliyor. Şehir geçişlerimiz var. Kanuni Bulvarı’nın tamamlanması. Çünkü bu trafiği rahatlatacak. Akyazı var mesela. Geçtiğimiz günlerde orayı dolaştım, muhteşem bir yer olacağına inancım tamdır. Burayı bir stadyum olarak ele aldığınız zaman haftada bir kere maçın olduğu bir yer oluyor. Burayı ölü alan olarak bırakmamak lazım!... Dünyada bazı yerlerde böyle alanlar var. Bizim şu andaki hastane de TOKİ’nin kontrolünde olan bir alan. Hastaneyi batı tarafında yapmayı planlıyoruz. Hastane oradaki düzeni bozacak bir yapı değil. Onun için diğer alanlarımızı en iyi şekilde değerlendireceğiz.

546

Ne alaka?

Burada şunu açıkça söylemek gerekir: Cumhurbaşkanımızın akademisyenlerle ilgili açıkça söylediği bir laf vardı, bunu da ben bu hafta sonu bir toplantıda açıkça kullandım. “Aydın müsveddeleri” dedi. Sonuçta bu tip söylemler olabilir ama bunu sadece bir tarafa yüklemek, hele hele bu devlet ise devlete yüklemek çok kötü bir şey. Diğer siyasi partilerin de bu tarz söylemlere karşı durması gerekir. Ama CHP Genel Kurulu’nda yapılan söyleme sadece “Ne alaka?” denebilir. Cumhurbaşkanımızı diktatörlükle suçlamak doğru değil. Türkiye’de diktatörlük anlamında bir şey yok. Bunları açıkça görmek gerekir. Mesela biz Trabzon’da bu tarz söylemlere çok dikkat ediyoruz. Sonuçta Recep Tayyip Erdoğan partimizin kurucusudur. Başbakanlık yapmış, verdiği hizmetler her zaman takdirle anılacaktır. Şu anda Cumhurbaşkanımızdır. Bulunduğu makamın hakkını veren, halkı için, ülkesi için gecesini gündüze katan cumhurbaşkanımız için bu tarz söylemler doğru değildir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap