SON DAKİKA



Haber > Gündem > Amacımız ses getirmek

Amacımız ses getirmek

13 Şubat 2016 Cumartesi - 10:11




AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazlıoğlu, “AK Parti, oluşturulan kurumsal kimliği ile kadınlara değer rüştünü ispatladı. Bu ispatın ya





AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu, Siyasi Hukuk İşleri Başkanı Emine Altuntaş, Tanıtım Medya Başkanı Çiğdem Ertem ve Kadın Kolları İl Sekteri Zeynep Fandaklı, Genel Yayın Yönetmenimiz Asım Kemal Güner ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

AK Parti Trabzon Kadın Kolları yönetimi gazetemizi ziyaret ederek, seçim zamanı ve seçim sonrasındaki çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Çocukluğundan beri siyasete sürekli olarak ilgi duyduğunu belirten AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu, “21 Şubat 2015 tarihinde görevime başladım. Benim babam Turgut Özal hayranı birisiydi. Çocukken sürekli olarak siyasi içerikli programları seyrederek büyüdüm. Genellikle çocuklar ailelerinin benimsediği siyasi çizgiden devam ederler. Benim de belli bir süre sonra siyasi bir fikrim oldu. Yani anneden ve babadan bile farklı bir fikir” dedi.

KENDİMİZE SORULAR SORDUK

İnsanın içinden gelen bir şeyin bir gün dönüp dolaşıp karşısına çıktığına söyleyen Ayvazoğlu, “AK Parti kurulduğundan beri partinin içindeyim. 11 yıl boyunca aralıksız Merkez İlçe Başkanlığı’nda çalıştım. Daha sonra Ortahisar İlçe Başkan Yardımcılığı yaptım. Şimdi de İl Kadın Kolları başkanlığını yürütmekteyim. Biz kafamızdaki siyaset ve siyasetçi profilini elimizden geldiğince, ‘içerisinde bulunduğumuz gönül verdiğimiz parti için nasıl monte edebiliriz? Nasıl bir farkındalık yaratabiliriz? Bunu biz buradan çekildiğimizde gelecek nesillere, kadınlarımıza, kızlarımıza nasıl aktarılabiliriz?’in derdinde olduk. Farklı bir vizyon ve misyon yüklendik. Seçimle yola çıkmamız bizim için bir dezavantajdı. Çünkü daha kendimizi ifade edemeden otomatik olarak kendimizi seçimin içinde bulduk. İlk seçimde Trabzon için olmasa da Türkiye için beklemediğimiz bir sonuç ile karşılaştık. Bu sonuçlardan sonra bütün teşkilatlardaki arkadaşlarımıza ‘Biz nerede hata yaptık?’ sorusunu soruyor. Ama bu yanlış bir soru. ‘Ben nerede hata yaptım?’ diye sormalıyız. Yapmam gerekirken neyi yapmadım? Konuşmam gerekirken neyi konuşmadım? Susmam gerekirken neden susmadım? Netice siyaset insani tavırların bileşkesinden oluşan sizin söylemlerinizle var ettiğiniz bir şeydir. Aslında sanal bir şeyin gerçeğe dönüştürüyorsunuz. Siyasetçi bunu yapmaya çalışıyor” dedi.

EĞİTİMLİ EKİP

Çocukluğundan beri geldiği o siyasetçi profilinin hep değişmesini arzu ettiğini belirten Ayvazoğlu, “Bu profil değişikliğini tek başıma belki başaramayacağım ama elimden ne geliyorsa yapıp vicdanım rahat olacak. Tek amacım bu. Ağlayan bir siyasetçi profili var. Onun yüzünü güldürmeye çalıştık. Sürekli olarak şikayet dili ve suçlama dili üzerinden oluşturulan siyaset dilini bir şekilde değiştirmemiz gerekiyor. Değiştirirken de biz AK Partili olduğumuz için değil kucaklayıcı bir tavırla yapılan diyalog dilimizi çok güçlü tutmalıyız. Biz ev kadınlarını saha indirdik, genç kızları sahaya indirdik. Kimi seçim dönemlerinde bizim yanımıza gelip ‘Biz de görev yapmak istiyoruz, bize de görev verin’ diyen yüzlerce kadın oldu. Biz o kadınları gönüllü gruplar oluşturularak çalıştırdık. Bu konuşulunca basit geliyor olabilir ama Ortahisar İlçesinde 85 mahallenin 85’ine de girip çalmadık, kapı bırakmamak çok zor bir şeydir. Çünkü çaldığınız kapının arkasından nasıl bir insan çıkacak bilmiyorsunuz. Belki küfür edecek belki de sizi sevecek bilmiyorsunuz. O psikoloji ile bir başka kapıyı çalmak kadar zor bir şey yok. Bunu siyasetin içinde hiçbir erkek yapmadı. Sadece kadınlar yaptı. Biz o kapı kapı dolaşan ekibi oluştururken altyapı çalışması yaptık. Nasıl ikna edip diyalog kurulması gerektiğine kadar çalışmalar yaptırdık” diye konuştu.

Yusuf ARSLAN


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap