SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ana failler yakalandı!

Ana failler yakalandı!

14 Kasım 2016 Pazartesi - 12:05




Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.





Yeni anayasa çalışmaları için "öncelik başkanlık sistemi" vurgusunu tekrarlayan Kurtulmuş, geçtiğimiz hafta cuma günü Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit olduğu saldırıyla ilgili de "ana failleri yakalandı" dedi.

Konuşmasının başında Mardin’in Derik ilçesinde meydana gelen ve Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün şehit olmasıyla sonuçlanan saldırıyla ilgili bilgiler veren Kurtulmuş “Şu ana kadar aralarında olayın ana faillerinin de bulunduğu 62 kişi gözaltına alındı. Ana failler yakalandı” dedi.

YABANCI YATIRIMCILARA VATANDAŞLIK HAKKI

“Hükümetimizin bir müddet gündeminde olan bir diğer konu da yabancı iş adamlarına istisnasız vatandaşlık verilmesidir” diyen Kurtulmuş “Bu miktar belirlenecek, yabancı yatırımcılar, gayri menkulleri belirli bir seviyeye çıkaranlar, kurdukları iş yerlerinde belli sayıda istihdam sağlayan yabancılar, mevduatta bankaya yatırdıkları parayı 3 yıl çekmeyen yabancı yatırımcılar ve devlet yatırım araçlarına belli bir yıl süre para yatırarak bunları ekmeyen yabancı yatırımcılara istisnai vatandaşlık verilmesi yönünde çalışmalar tamamlanmıştır” dedi.

AB RAPORUNA SERT TEPKİ

Avrupa Birliği’nin tartışılan Türkiye raporuna ilişkin de konuşan Kurtulmuş “AB ilerleme raporu gerçekten yanlı Türkiye’ye karşı kabul edilemeyecek ifadelerle dolu. Terörle mücadeleden rahatsız bir üslup var. Önce Türkiye’yi teröre karşı yalnız bırakmasınlar. Tehdit eden ifade ve raporları anlamak mümkün değil.” diye konuştu.

‘ÖNCELİK BAŞKANLIK İÇİN DEĞİŞİKLİK’


Yeni anayasa çalışmaları ile ilgili bilgi veren Kurtulmuş “Kapsamlı değişiklik başka zamana bırakılacak. MHP ile görüşmeler sürüyor. Öncelik başkanlık için değişiklik” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap