SON DAKİKA



Haber > Gündem > Asgari ücret açıklanıyor

Asgari ücret açıklanıyor

30 Aralık 2015 Çarşamba - 10:57




Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, asgari ücretin bugün saat 15.00'da 1300 lira olarak açıklanacağını söyledi. Soylu, "asgari ücret yük





Soylu şöyle konuştu:

"Karşılıklı yaptığımız  görüşmelerde hükümetin bu yükün bir bölümünü alacağını beyan ettik. Asgari ücretin 1500 liraya çıkmasından kaynaklanan aradaki yükün ve maliyetinin yüzde 40'ının devletinimiz tarafından karşılanması hususu dün akşam itibariyle meclise kanun içinde yapılan değişiklikle önerilmiştir.Asgari ücret yüzde 30'luk  artış olamasaydı 2016 için konuştuğumuz rakam 6+5'lik rakamdı. Ortalama 1120 lira olacaktı. 274 liranın 110 lirasını asgari ücretli adına destekleme adına çalışma içerisindeyiz. Bu sadece 2016 için geçerli.Teklifimizi dün akşam CHP, MHP ve HDP temsilcilerinden oluşan danışma kuruluna götürdük. HDP Ancak Meclis'te bir büyük sorumsuzluğa imza attık. Bu öneriyi TBMM'den geri çektik. Fakat şu dakikalarda yeniden sunuyoruz.Aldığı oyun ne anlama geldiğini bilmeyen cehalet topluluğu, her haliyle ikircilikli hayat anlayışını kendi bütün davranışlarına aks ettirenler, bütün milletin beklenti içinde olduğu bir meselede bir sorumsuzluk örneği gerçekleştirmektedir. Asgari ücreti de hendeğe atmaya çalışmışlardır. Ama buna müsaade etmeyeceğimiz.Bugün saat asgari ücret tespit komisyonu toplayacağız. Saat 15.00'da milletimizle paylaşacağız. HDP istese de istemese de bu hayırlı haberi paylaşacağız."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap