SON DAKİKA



Haber > Gündem > Asker cami bombalar mı?

Asker cami bombalar mı?

24 Aralık 2015 Perşembe - 10:15








Tarih; 26 Ekim 2010...Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının camileri bombalama planı yaptıklarının iddia edildiği ve bunların gazete manşetleri delil sayılarak mahkeme kayıtlarına bile geçirildiği bir zaman diliminde, dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ şöyle demişti: “’Allah Allah’ diye taarruz eden bir ordu nasıl olur da Allah’ın evi olan camiyi bombalar?” * Tarih; 22 Aralık 2015 Diyarbakır’da PKK’lılar tarafından Kurşunlu Camii’nin yakılması konusunda Türk Silahlı Kuvvetleri’ne akla ve izana sığmayacak suçlama yapılınca, Başbakan Ahmet Davutoğlu ne dedi? -”Teröre destek verenlerin yalanları hiç bitmiyor. Halkın zihnini bulandırmaya çalışıyorlar. Adını Hz. Peygamber’den alan bir ordunun neferleri cami bombalar mı?” * Bize göre her ikisinin de cevabı “Hayır”dır. Ama o zaman şu soruyu da sormak hakkımızdır: -”İlker Başbuğ tarafından bu soru 5 yıl önce sorulduğunda, birileri ne cevap vermişlerdi? Dahası, neden susmuşlardı?”

ESKİ HAMAM DA, ESKİ ERSUN...

Muharrem Usta; “Değişecek çok şey var” dediği için Trabzonspor delegesinden başkanlık oluru almıştır. Ama, Ersun Yanal söylemleri ile eylemlerinin çakıştığı değil, çatıştığını görmemize neden olacak bir ‘Ersun Yanal hikayesi’ almış başını gidiyor! Adeta; ‘eski hamam, eski tas (Ersun Yanal)’ gerçeğini hatırlatırcasına ve de “Gelen gideni aratacak” dercesine,illâ da, “Değişen bir şey yok” dedirtircesine...

SALON İLE SOKAK...

Bu ülkede birbirinden çok farklı iki “SS” var! Biri Salon, diğeri Sokak... Salonlarda konuşuluyor, gülünüyor, eğleniliyor. Sokakta olup bitenlerden sadece söz ediliyor. Sokaklarda ise olmayan yok. Terör, kargaşa, cinayet, başıboşluk, kanunsuzluk. Hangisine, ya da hangisinden bakacağız? Salona mı, sokağa mı? Atalarımız “Ayinesi iştir kişinin lâfa bakılmaz” dediğine göre!

EDİP SEVİNÇ; BORÇLULAR İÇİN DE DUA ETTİ... 

Karadeniz Fındık ve Mamulleri Birliği Başkanı Edip Sevinç’i aylar önce yapılan bir toplantıdaki konuşmasında “Hastalara şifa, dertlilere deva” deyip de, “Borçlulara eda” diye dua etmediği için eleştirmiştik... “Memlekette borçlu kalmadı galiba!” diyerek! (Daha sonra bize unuttuğunu beyan etmişti.)

BUGÜNKÜLERE SÖZ...

Amin Maalouf’tan; -”Bir dinleri olduğu için, ahlâka ihtiyacı kalmamış gibi davranıyorlar.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap