SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Turizm Zabıtasına Bir Ayda 2 Bin 402 Başvuru

Turizm Zabıtasına Bir Ayda 2 Bin 402 Başvuru

04 Ağustos 2024 Pazar - 12:35




Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından, şehri ziyaret eden turistlere yardımcı olunması amacıyla kurulan turizm zabıta ofislerine temmuz ayı içerisinde 2 bin 402 başvuru yapıldı. Başvuranların çoğunluğunu Körfez ülkelerinden gelen turistler oluşturdu.





Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin, şehri ziyaret eden turistlerin karşılaşabilecekleri sorunları gidermek amacıyla hizmete açtığı turizm zabıta ofisleri büyük ilgi görüyor. İlk etapta şehir merkezi ve Uzungöl’de kurulan turizm ofislerine geçen ay 728’si yerli, bin 674’ü yabancı olmak üzere toplam 2 bin 402 kişi başvurdu. Yaklaşık 50 farklı ülkeden şehre gelen turistlerin irtibata geçtiği turizm ofislerinden en fazla Suudi Arabistan (890), Umman (127), Kuveyt (91), Ürdün (74) ve İran (61) vatandaşları faydalandı.

MİSAFİRLERE EN İYİ HİZMET

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Turistlerin şehirdeki ziyaretlerini daha keyifli ve sorunsuz geçirebilmeleri amacıyla hizmete açtığımız turizm zabıta ofislerinin yoğun ilgi görmesinden memnuniyet duyuyoruz. Personelimize başvuran yerli ve yabancı turistler çoğunlukla adres ve en iyi yöresel yemekleri nerede yiyebileceklerini soruyorlar. Kayıp çocuk ve kayıp eşya başvuruları da sıklıkla karşılaşılan talepler arasında yer alıyor. Personelimiz şu ana kadar kent merkezinde kalabalıkta kaybolan 10 çocuğu aileleriyle buluşturdu. Belediye olarak, şehrimize gelen tüm misafirlere en iyi hizmeti sunmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” denildi.



HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap