SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Otizm Merkezi ve Yaşam Alanı’nın yeri belirlendi

Otizm Merkezi ve Yaşam Alanı’nın yeri belirlendi

04 Ağustos 2024 Pazar - 12:30




Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Otizm Merkezi ve Yaşam Alanı’nın yeri belirlendi.





Ortahisar’a bağlı Geçit Mahallesi’nde 21 dönümlük alan üzerine kurulacak merkezde otizmli bireylere eğitim ve rehabilitasyon başta olmak üzere yaşamlarını kolaylaştıracak pek çok hizmet verilecek.  

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Otizm Merkezi ve Yaşam Alanı’nın yeri belirlendi. Geçtiğimiz günlerde Ankara’da buluşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve TOKİ Başkanı Mustafa Levent Sungur, Otizm Merkezi ve Yaşam Alanı’nın Ortahisar ilçesine bağlı Geçit Mahallesi’ndeki 21 dönümlük arazi üzerinde kurulamasında anlaşmaya vardı. TOKİ’nin alanı Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis etmesinin ardından projenin yapımına başlanılacak. 



İLK ADIM ATILDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Seçimden önce sosyal belediyecilik anlayışımızla otizmli bireylerin ve ailelerinin ihtiyaçlarına yönelik ülkemizde ses getirecek bir projeyi hayata geçireceğimizi vadetmiştik. İlk adımı attık. Geçit Mahalle’mizde 21 dönümlük bir alanımız var. 14 dönümlük alanını belediyemizin uhdesine aldık. 7 dönümlük kısmının da inşallah önümüzdeki aylarda kamulaştırmayla beraber devrini alacağız. TOKİ hızlı bir şekilde yer tahsisini yapacak, biz de ilgili kurumlarla koordineli şekilde Otizm Merkezi ve Yaşam Alanı’nın yapımına başlayacağız. Bu merkezde otizmli bireylere tüm hayatları boyunca dünyada kabul gören yöntem ve yoğunlukta eğitim, sosyal rehabilitasyon hizmeti, mesleki eğitim, sosyal ve kültürel gelişimin yanı sıra bakım ve barınma hizmeti sunulacak. Örnek bir proje olacak. Desteklerinden dolayı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’a, milletvekillerimize, Bakan Yardımcımız Ömer Bulut’a ve TOKİ Başkanımız Mustafa Levent Sungur’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap