SON DAKİKA



Haber > Gündem > Aziz Sancar'ı düşünürken...

Aziz Sancar'ı düşünürken...

23 Aralık 2015 Çarşamba - 10:07








“Verilmesi gereken en yüksek devlet nişanı bile, Türk insanını tatmin etmez” derken, tüm dünyanın takdirini üzerine toplamış bu değerli bilim insanına kayıtsız kalmak, değer yargılarımıza yapacağımız en büyük haksızlıktır sanırım. Nasıl algı içerisinde gidip geliyoruz ki; Nobel’in bilim adına, donanımı ile tüm dünyaya eğitimin hangi haller dışında, nereden nereye uzandığını Türk gençlerine tüm gerçeği ile anlatmaya çalışan insanlık için, aydınlık yarınları tüm eğitmenlerin önüne koyan sayın Aziz Sancar’ı es geçmek, talihsizlikle aynı eş değerdedir kanısındayım. “Günlerden beri bir tane bölge gazetesinde haberi dahi yapılmayan, hatta bir tane gazeteci arkadaşımın böylesine renkli bir konuda kalem oynatıp, bir köşe yazmaması beni düşündürdüğü kadar herkesi düşündürmesi gerekir” derken, “Bu da bir talihsizliktir” demekten başka ne söyleyebiliriz ki?

Kısa bir örnekle; Osmanlı’nın en önemli ıslahatlarını yapan tek sultanı kuşkusuz Sultan Abdülmecit’tir. Ölümünden 150 sene sonra hatırlayıp, İstanbul’un çeşitli semtlerinde anma etkinleri yapılmıştır. Hatta 18 kasım Cuma günü, bu tarihte Meclis Başkanı olan Cemil Çiçek tarafından etkinlikler düzenlenmiştir. Nitekim 8-10 Ekim 2015 tarihinde Trabzon’da da sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tarafından etkinlikler düzenlenmiştir. Tabi ki bu etkinlikler yapılacaktır yapılmasına fakat, ileride uluslararası bilim insanları içerisinde ülkemizi temsil edecek öğrencilerimizi teşvik anlamında işte büyük fırsat...

Ne yapmış Aziz Sancar hoca? Ne ile uğraşmış bu gençlere vereceği çok mesaj varken? Kayıtsız kalmayın Sayın Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanım, Ortahisar Belediye Başkanım, KTÜ Rektörüm, Avrasya Üniversitesi Rektörüm, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanım, Meclis Başkanım ve sivil toplum örgütü yöneticileri. Bakmayın diğer şehirlere! Trabzon bu ülkenin her tarafında ilimin ve de bilimin öncüsü olmuştur. Bu şehirde 50 sene önce tiyatro, çoğu evde piyano vardı. Bu şehirde belki 50 sene önce 15 tane dolmuş taksi vardı ama taksi şoförleri yazın kısa gömlek üzerine papyon, kravat takıyordu.

Devletin kurumlarında yöneticilik yapanların da böyle bir konuda adım atması demek bu şehirde yapılacak 3-5 tane etkinlik, bu ülkeye böylesine önemli bir hediye sunan ve de bu armağanı Mustafa Kemal Atatürk’e hediye eden, Anıtkabir’de sergilenmesini arzu eden Sayın Aziz Sancar’a verebileceğimiz en güzel hediye olur sanırım. ‘Önemli olan 100 senede dünyaya mal olan insanlarımızı sağlıklarında ödüllendirmek ve de üstün görüşlerinden faydalanmaktır’ kanısındayım. İşte tüm insanlığın çağdaş kahramanı Sayın Aziz Sancar hocama saygılarımla... Hani tanışma sansım olsa da hürmetle önünde eğilsem.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap