SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Soylu müjdeyi verdi

Bakan Soylu müjdeyi verdi

12 Haziran 2016 Pazar - 10:49




Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, "Sosyal Güvenlik Kurumu verilerinden aldığımız sigortalı sayıları ile yaptığımız değerlendirmeler çerçevesind





Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün'ü makamında ziyaret ederek, ilçede uygulanan projeler ve ihtiyaçlar konusunda bilgi aldı.

Soylu, bir gazetecinin, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK), Türkiye'nin yılın ilk çeyreğindeki büyüme oranını yüzde 4.8 olarak açıkladığını anımsatması üzerine, "Türkiye demokrasisinin gücü olarak nitelendiriyorum." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin son 2 yılda 4 seçim geçirdiğini belirten Soylu, "Türkiye geçmiş ekonomik gücü ve istikrar ölçeğiyle beraber bu durumla karşı karşıya kalmış olsaydı, herhalde tarihinin en büyük küçülmelerini bugün yaşıyor olacaktı. Oysa bir taraftan terörle amansız mücadele eden bir Türkiye var, diğer taraftan yaklaşık 2 milyon 700 bini Suriyeli kardeşimiz olmak üzere, toplam 3 milyonu aşkın etrafımızdaki coğrafyadan Türkiye'ye gelen kardeşlerimiz var. Türkiye'nin kendi adına, bunlardan sadece Suriyeli olan kardeşlerimize 10 milyar dolar civarında bir desteği var." diye konuştu.

İstihdamda yaşanan artış

Türkiye'nin istihdamını da aynı şekilde artırdığına dikkati çeken Soylu, şu bilgileri verdi:


"Özellikle Türkiye'de ekim, kasım, aralık ve kısmen ocak ayları istihdamımızın mevsimsel etkiler nedeniyle düşme gösterdiği aylardır. Sosyal Güvenlik Kurumu verilerinden aldığımız sigortalı sayıları ile yaptığımız değerlendirmeler çerçevesinde, ocak ayından bugüne kadar 400 binin üzerinde bir istihdam artışı söz konusu. Ocak ayı ile bugün arasında hem mevsimsel etkilerden kurtarılmış hem de istihdamda ciddi bir yükseliş söz konusu. Bu da son açıklanan büyüme rakamlarıyla beraber gösteriyor ki hem sanayi üretimindeki hem büyümedeki hem istihdamdaki artışlar, Türkiye'nin kendi büyüme hikayesine sadık kaldığının en temel göstergelerinden biridir."

Bakan Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Önümüzdeki günlerde bakanlığımızı da ilgilendiren Turkuaz Kart çalışmasını yani uluslararası iş gücü ile Türkiye'yi bütünleştirme yasa tasarımızı hükümetimize sunduktan hemen sonra TBMM'ye getireceğiz. Burada çok önemli değişiklikler söz konusu. Son redaksiyonlarını, düzeltmelerini yapıyoruz. Türkiye istihdam alanında gerek Ar-Ge, gerek bilim, gerekse Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu istihdam kanallarında onları Türkiye'de çalıştırabilecek çok önemli bir kanuni düzenleme getiriyor."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap