SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Soylu'dan KAAN uygulaması açıklaması

Bakan Soylu'dan KAAN uygulaması açıklaması

13 Mart 2022 Pazar - 17:24




İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "KAAN uygulaması sayesinde genel kolluk kuvvetlerimiz ve özel güvenlik iş birliğini arttırarak kolluk kuvvetlerimize 350 bin kişilik bir güvenlik desteği hedeflediğimizi burada belirtmek isterim. 2022 yılında bu hedeflere ulaşmak için yoğun bir çalışmanın içerisindeyiz. Bu kapsamda 168 bin 377 özel güvenlik görevlisi, 10 bin kurum ve kuruluş yetkilisiyle 17 bin 692 genel kolluk personeli olmak üzere toplam 196 bin 70 kişiye 88 polis başmüfettişimiz tarafından eğit





Emniyet Genel Müdürlüğünün “Genel Kolluk-Özel Güvenlik İşbirliği ve Entegrasyon Projesi” (KAAN) uygulama eğitimleri açılış programı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımı ile Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlendi. Kamu güvenliğini tamamlayıcı mahiyette görev yapan özel güvenlik görevlilerinin genel kolluk kuvvetleriyle etkili iletişim ve işbirliği ile koordinasyonunu sağlamak, kamu kaynaklarını daha etkin ve verimli kullanarak aidiyet duygularını geliştirmek, suçu meydana gelmeden önlemek, meydana gelen olaylardan genel kolluğun en seri şekilde bilgisinin olmasını sağlamak, devam eden olaylara etkin ve zamanında müdahale ederek olay yerindeki delillerin sağlıklı şekilde muhafazası ve genel kolluğa tesliminin yapılmasında ortak çalışmada koordineli bir işbirliği içerisinde olması amaçlanıyor. 2022 yılı itibarıyla aktif olarak faaliyette olan KAAN uygulamasını kurumsal hale getirerek sürdürülebilir kılmak, aynı zamanda mevcut etkinliğini ve verimliliğini artırmak amacıyla 2022 yılında 168 bin 377 özel güvenlik görevlisi, 10 bin kişi kurum ve kuruluş yetkilisi ile 17 bin 692 genel kolluk personeli olmak üzere toplam 196 bin 70 kişiye 88 polis başmüfettişi tarafından uygulamalı eğitimler verilecek. 1 Mart 2022 tarihi itibarıyla başlayan eğitimlere Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığının yanında uygulamayı birlikte gerçekleştirecekleri Asayiş, TEM, KOM ve Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı personeli de katkı sağlayacak. Proje kapsamında başarılı olan 10 özel güvenlik görevlisine başarı belgesi taktim edildi.

Programda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “KAAN uygulaması sayesinde genel kolluk kuvvetlerimiz ve özel güvenlik iş birliğini arttırarak kolluk kuvvetlerimize 350 bin kişilik bir güvenlik desteği hedeflediğimizi burada belirtmek isterim. 2022 yılında bu hedeflere ulaşmak için yoğun bir çalışmanın içerisindeyiz. Bu kapsamda 168 bin 377 özel güvenlik görevlisi, 10 bin kurum ve kuruluş yetkilisiyle 17 bin 692 genel kolluk personeli olmak üzere toplam 196 bin 70 kişiye 88 polis başmüfettişimiz tarafından eğitim verilecek. Eğitimlerin tamamını planladık. İnşallah eğitimlerimiz asayiş, TEM, KOM ve narkotik suçlarla mücadele başkanlıklarımızın da personeli katkı sağlayacaktır. Bilhassa Asayiş Daire Başkanlığı, KAAN uygulamasının en önemli paydaşlarından biridir” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap