SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakanlık lotosu!

Bakanlık lotosu!

20 Kasım 2015 Cuma - 10:10




AK Parti kulislerinde bakanlık lotosu oynanıyor. 64’üncü Kabine listesinin bugün veya pazartesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulması bekleniyor.





AK Parti Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım seçimlerinin ardından yeni kurulacak hükümetin kabinesini oluşturmak için parti yöneticileri ile çalışmalarına hız verdi. Kulislerde ise ağırlıkla, kimlerin yeni kabinede olacağı konuşuluyor. Kulislerde konuşulan iddialara göre AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu yeniden Dışişleri Bakanlığı’nda görev alacak. 7 Haziran’da Antalya’dan, 1 Kasım’da ise Mersin’den aday olup seçilen Lütfi Elvan’ın ise yine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olacağı öne sürülüyor. Alanya gibi turizm bölgesini yakından ilgilendiren Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda da bir değişiklik olmayacağı, Ömer Çelik’in görevine devam edeceği ifade ediliyor. 1 Kasım sürecindeki seçim hükümeti öncesi AK Parti’nin iktidar olduğu 62. Hükümet döneminden birçok ismin yerini koruduğu ifade ediliyor. Bu isimler ise şöyle: Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli.

7 BAKANLIKTA DEĞİŞİM VAR

Ayşenur İslam’ın yerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşe Sula Köseoğlu, Nihat Zeybekçi’nin yerine Ekonomi Bakanı Hasan Sert, Mehmet Şimşek’in yerine Maliye Bakanı Mehmet Muş, Mehmet Müzzinoğlu’nun yerine Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Veysel Eroğlu’nun yerine Orman ve Su İşleri Bakanı Süleyman Soylu, Mehmet Mehdi Eker’in yerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Recep Konuk’un geçeceği de kulislerdeki iddialar arasında yer alıyor. 64. Hükümet’te Başbakan Yardımcılarının ise Binali Yıldırım, Cemil Çiçek, Tuğrul Türkeş ve Numan Kurtulmuş olacağı konuşuluyor. Ekonominin patronunun da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak olacağı iddia ediliyor.

Sezgin Seydioğlu

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap