SON DAKİKA



Haber > Gündem > Barışı barış şehrinde konuşacağız

Barışı barış şehrinde konuşacağız

23 Nisan 2015 Perşembe - 19:15




Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Çanakkale 100. Yıl Barış Zirvesi Yüksek Düzeyli Oturumu'na katıldı.





Toplantıda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bir savaş üzerinden barışı konuşmak erdemlerin en büyüğü. Barışı da bir barış şehrinde İstanbul'da konuşacağız.Yurt dışı ziyaretlerinde şehitliklere gitmeye çalıştığını anlatan Başbakan Davutoğlu, "Şehitliklerde durup bir süre düşünürüm. ‘Acaba nasıl bu kahraman insanlar hangi psikoloji ile savaşta bulundular' derim. Baktığınızda 1. Dünya Savaşı'nda her bir coğrafyadan gelen inşalar farklı cephelerde savaştılar. Geriye baktığımızda 100 yıl önce 2 ayrı safta olanların psikolojilerin biraz düşündüğünüzde aslında 1. Dünya Savaşı'nın sonuçları üzerinde de düşünme imkanımız olur. Düşünün bir tarafta savunanlar. Savunanlar derken bugünkü Türkiye'nin topraklarındakileri kast etmiyoruz. Iraklılar, Cezayirliler, Boşnaklar. Şuanda belki 30 ülkeye yayılmış ülkelerden gelenler savunanlar safındaydı. Diğer tarafta Çanakkale'ye bir zafer ümidiyle gelen İngiliz imparatorluğu bünyesinde geniş coğrafyalardan gelenler. Aslında Çanakkale'de şimdi bulunduğumuz İstanbul'u savunuyorlardı. ‘İstanbul düşerse Bağdat da düşer, Şam da düşer' diye düşündüler" şeklinde konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap