SON DAKİKA



Haber > Gündem > Başbakan Yıldırım'dan ortak miting açıklaması

Başbakan Yıldırım'dan ortak miting açıklaması

20 Şubat 2017 Pazartesi - 11:02




Başbakan Yıldırım, Münih'te yaptığı açıklamada Rakka operasyonundan, MHP ile ortak miting ile FETÖ'ye kadar önemli açıklamalarda bulundu.





Başbakan Binali Yıldırım, 53. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı'nın son gününde Almanya'nın Münih kentinde gazetecilerle bir araya geldi ve gündeme ilişkin sorulara yanıt verdi. Başbakan Yıldırım, "Rakka'da düzenlenecek operasyon El-Bab'da uyguladığımız stilin aynısı olacak. ABD ile yeni bir sayfa açıyoruz. DEAŞ ile mücadelede El-Bab'dan sonra da varız. El-Bab kontrol altında, temizik yapılıyor. Gülen'in iadesini çok ciddi şekilde ele alacağız. Bu ülke ne evetle ne hayırla bölünmez. MHP ile ortak miting değilde ortak program yapabiliriz." dedi.

TERÖRLE TERÖR YOK EDİLMEZ

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile görüşmesinin ardından ABD tarafından yapılan açıklamada, "Terör örgütü DEAŞ'a karşı çabaların hızlandırılması" ifadesinin yer aldığı hatırlatılarak, bunun dışında görüşmede hangi konuların ele alındığının sorulması üzerine Başbakan Yıldırım, görüşmede üç konuyu dile getirdiklerini belirtti.

Başbakan Yıldırım, bunlar arasında ABD'nin terör örgütü DEAŞ ile mücadelesinin de yer aldığını ifade ederek, "Bunların, 'PKK'nın kuzeni' dedikleri, bizim 'şubesi, aynısı' dediğimiz PYD/YPG unsurlarıyla DEAŞ mücadelesi doğru bir yöntem değil. Bir terör örgütüyle bir başka terör örgütünün yok edilmeye çalışılması doğru değil" dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün elebaşı Fetullah Gülen'in iade konusunu da gündeme getirdiklerini ifade eden Yıldırım, "Mesele hukuki ama anlaşmalarımıza uygun olarak çok ciddi bir şekilde ele alacağız denildi. Bu, bizim için yeni bir durum. Önceki yönetim 'Bu, yargının işi' diyerek kestirip atıyordu. Dolayısıyla burada yeni bir anlayış var." ifadelerini kullandı. Başbakan Yıldırım, "Üçüncüsü, DEAŞ ile mücadelede 'El Bab'dan sonrası için de varız' dedik ama tabii terör örgütlerinin işin içinde olmaması şartıyla. Zannederim, değerlendirecekler ve bir karar verecekler." dedi.


ABD'NİN BİZE TAAHHÜDÜ VAR AMA YERİNE GETİRMEDİ

Yıldırım, ABD'nin Rakka'ya yönelik operasyonunda terör örgütü YPG'yi dayatması durumunda Türkiye'nin ne yapacağının, tek başına hareket edip etmeyeceğinin sorulması üzerine, "Ben öyle bir izlenim edinmedim. Bir değerlendirme sürecindeler, sonucu görmemiz lazım. Münbiç ile ilgili niyetimiz çok net. Münbiç, PYD unsurlarından temizlenmeli. Bunu DEAŞ'tan ayrı değerlendiriyoruz. ABD'nin bize bu konuda taahhüdü var ama yerine getirmedi." yanıtını verdi.

EL-BAB KONTROL ALTINDA

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab'ın temizlik aşamasına geldiği belirtilerek bunun ne kadar süreceği sorusuna ise Yıldırım, "Bunlar askeri konular ama ne kadar olurlarsa olsunlar, temizlenecekler. El Bab kontrol altına alındı. İçeride temizlik yapılıyor ama tabii zorluklar var. Bütün kentin altında tüneller, canlı bombalar, intihar eylemcileri var, kolay değil ama ikmal yolları kesildi. Önemli olan bu." dedi.

MHP İLE ORTAK MİTİNGDEN ZİYADE ORTAK ETKİNLİK OLABİLİR


Binali Yıldırım, "MHP ile Yenikapı ruhunu yeniden canlandırmak ve referandum sürecinde ortak miting, program yapmak gibi bir planınız var mı" sorusu üzerine, AK Parti ve MHP'de Yenikapı ruhunun hiç yok olmadığını, eksilmediğini vurguladı. Yıldırım, "Aslında CHP'de de vardı ama yavaş yavaş ruh bedenden ayrılmış gibi görünüyor ama 'çıkmayan candan ümit kesilmez' denir. CHP'nin yeniden bu sürece dahil olmasının önünde hiçbir engel yok." diye konuştu.

Yıldırım, AK Parti ve MHP'nin iki ayrı parti olduğunu vurgulayarak, "Bizim bir amaç birlikteliğimiz var. Bu anayasa değişikliğini birlikte yapmaya karar verdik. Meclis aşamasını da birlikte gerçekleştirdik. Ayrı siyasi partiler olduğumuz gerçeğini de göz ardı etmememiz lazım. Onlar kendi, biz kendi kampanyamızı yapacağız. Bu söylemlerimiz 'Evet' noktasında benzer olacaktır. Birlikte program yapmanın önünde bir engel yok. Uygun şartlar oluşursa, birlikte program yaparız ama adı konmuş bir şey yok. Onlar kapalı değil, biz de kapalı değiliz. Olur veya olmaz. Ne zaman olur, hangi formatta olur bu, önümüzdeki süreçte netlik kazanır. Ortak mitingden ziyade bir etkinlik gibi olabilir. Kısa vadede bir şey öngörmüyoruz." ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap