SON DAKİKA



Haber > Gündem > Başbakan Yıldırım'dan partililere çağrı

Başbakan Yıldırım'dan partililere çağrı

07 Şubat 2017 Salı - 13:11




Başbakan, grup toplantısında vekillere ve partililere seslenerek, "Referandumu ölüm kalım meselesine dönüştürmek isteyenlere müsaade etmeyin" dedi.





Başbakan Binali Yıldırım AK Parti grup toplantısında mileltvekilleri ve partililere seslendi. Başbakan Yıldırım, yaptığı konuşmada CHP'ye ağır eleştirilerde bulunurken, partililere de uyarılarda bulundu. Başbakan, "Bu referandumu akıl dışı, ölüm kalım meselesi olarak gösterenler var. Bunlara aziz milletim kulak asmasın. Bunlara asla müsaade etmeyin" dedi.

İşte Başbakan'ın konuşmalarından satır başları...

Cumhurbaşkanı seçtirmemek için vesayet odaklarının sözcülüğünü yapan ana muhalefet partisi bugün bütün marjinal odaklarla aynı fotoğrafı veriyor.

PKK hayır, FETÖ hayır dediği için biz bu değişikliğe evet diyoruz dedik. Biz cevabı muhataplarından beklerken cevap CHP'den geldi. CHP zaten onların kayığına binmiş vaziyette, Allah CHP'yi ıslah etsin. Siz FETÖ ile PKK ile bölücü örgütlerle iş tutarak milletin gönlüne giremezsiniz.

Bu anayasanın müsebbi CHP'dir.


Anaysa değişikliği sürecinde çok titiz çalışıldı. Her şey çok şeffaf bir şekilde anlatıldı.

İnanyorum ve güveniyorum ki referandumdan sonra Türkiye daha ileri seviyelere ulaşacak.

Meclis çatısı altında milletin hiç arzu etmediği olaylar yaşandı.

AK Parti kapalı kapılar ardında gizli gündem belirleyen bir parti değildir.

Ben parlamenter sistemin güçlenmesinden yanayım. Ancak 2007 yılından sonra ortaya çıkan mevcut durumla anayasanın ugun hale getirilmesi zorunlu hale geldi. Yapılan bu değişiklik bir uzlaşmadır. Bu uzlaşma için Sayın Bahçeli ve MHP'li kardeşlerime teşekkür etmek istiyorum. Çünkü ülkenin geleceği, ülkenin refahı için bir duruş gösterdiler.


BU BİR GENEL SEÇİM DEĞİL

Ortada bir sandık var. Siyasi rekabet havası da aldı başını gidiyor. Bu havaya kapılıp kimse şunu unutmasın: Bu referandum Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini öngören, yargı ile milletvekilleri ile hususları öngören anayasa değişikliği oylamasıdır. Bu bir genel seçim değildir.

Sadece AK Parti ve MHP seçmeni değil, diğer partilerin seçmenlerinden de Türkiye'nin geleceğini ilgilendiren, daha hızlı, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmayı sağlayacak sisteme oy verecek. Görülecek ki, yapılan değişiklik milletimin lehinedir. Referanduma partiler cephesinden bakmak yanlış olur.

Koca ülkenin anayasası yamalı bohçaya dönmüş durumda. Bu sürdürebilir değil. AK Parti elini taşın altına koydu 'söz ve karar milletindir' dedi.

Biz üstünlerin anayasasını korumak için değil, milletin anayasasını oluşturmak için referanduma gidiyoruz.


Milli irade 2007'de kendisini köşeye sıkıştırmaya çalışan vesayet odaklarına ilk cevabı 2010'da verdi.

Bunlar başötüsü sorununa da rejim tartışması demişti. Bakın sorunu çözdük. Rejim dimdik ayakta Bu zihniyet sorunu. Rejime en büyük zararı yine rejimi ağzına sakız edenler veriyor. Rejim tartışması Cumhuriyet'in kurulmasıyla bitti.

Milletin seçtiğini beğenmeyeceksin vesayet odaklarının seçtiğine eyvallah edeceksin. İster razı olun ister olmayın. Milet ne derse o.

REJİM DEĞİŞİKLİĞİ FİLAN YOK!

Niye siyaset hokus pokusçuları dedik? Bunlar olmayan şeyleri var göstermek için ellerinden geleni yapıyorlar. En sevdikleri iş korku senaryoları ile milletin aklını karıştırmak. Bunlar samimi değil.


Anayasa değişiklik teklifinin görüşülmesinden bu yana "üniter yapı bozulacak" diyorlar. Yine tek Meclis var. "Rejim değişikliği olacak", rejim tartışması 1923'te bitti. Türkiye laik, demokratik, sosyal bir hukuk devletidir, nokta. Rejime en büyük zararı, rejimi ağzına sakız edenler veriyor. AK Parti yargı gücünü de elinde toplayacakmış. Biz yargı milletin gücü olsun istiyoruz.

18 yaşa karşı çıkan CHP meydanlarda gençlere ne diyecek?

Bu anayasa değişikliği ile milletin iktidarı tam anlamıyla gerçekleşmiş olacak.

12 Mart'ta ülkeyi içinden çıkılmaz bir hale soktular. 12 Eylül'de ülkenin gençlerini astılar. 12 Eylül'de kapıyı çaldılar, bir oradan bir buradan diyerek gençleri astılar. Sonra 28 Şubat'ta yine rahat durmadılar, yaşam tarzı diye hak hukuk edebiyatı yapanlar ikna odalarında genç kızlarımızın yaşam haklarına tecavüz ettiler. 15 Temmuz biraz da bu vesayetçi odakların ürünüdür. 2007'de fiziki muhtıralar elektronik muhtıralara döndü. Seçilmiş hükümeti hedef aldılar.

Diktatörlük masalı var. Bu anayasa değişikliği kabul edilirse, ülke tek adam sistemine geçecek diyorlar. Açıkça ifade ediyorum, malum çevrelerin tedirginlik duyduğu şey, tek adamlık değil. Böyle bir rahatsızlıkları varsa işe tek parti döneminden başlamak gerek.


Siz hala gizli gündeminizle millet aleyhine ne üretiriz diye uğraşıyorsunuz. Bundan vazgeçin.

ÖLÜM KALIM ÇIĞIRTKANLIĞI YAPANLARA MÜSAMA ETMEYİNİZ

Bu referandumu akıl dışı, ölüm kalım meselesi olarak gösterenler var. Bunlara aziz milletim kulak asmasın. Attığı her adımda yanına milletini almış bir siyasi partinin üyesi ve genel başkanı olarak söylüyorum; bu  referandumu bulunduğu çizginin dışına çıkarıp toplumu germeye çalışanlara asla fırsat vermedik. Bunlara asla müsaade etmeyin.

Milletimizin evet demesi için bütün demokratik haklarımızı kulalnacağız. Milletimizin uyanık olmasını istiyorum. Bu millet çok ölüm kalım meselesi attlatı. En sonucusu da 15 Temmuz'du. Onun için bu ölüm kalım çığırtkanlığı yapanlara müsama etmeyiniz. Toplumun sinir uçlarına dokunmaya çalışanlara karşı vatandaşlarımızın uyanık olmasını istiyorum. Bu referandumu ölüm kalım meselesi haline getirenlere şunu söyleyin; bu millet çok ölüm kalım mücadelesi atlattı, sonuncusunu 15 Temmuz'da yaşadı. Millet kimi dinleyeceğini bilir. Millet kime evet, kime hayır diyeceğini iyi bilir. Millet kimi dinleyeceğini bilir. Millet kime evet, kime hayır diyeceğini iyi bilir. 

Güçlü bir Türkiye'de yaşamak istiyor musunuz? Vesayet odaklarnın kaybetmesini istiyor musunuz? Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesine çıkmasını istiyor musunuz? O zaman evet, evet, evet...

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap