SON DAKİKA



Haber > Gündem > Başbakan'dan MHP açıklaması!

Başbakan'dan MHP açıklaması!

17 Şubat 2017 Cuma - 14:30




Başbakan Binali Yıldırım Malta'ya düzenlediği resmi ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, "MHP ile gerekirse ortak etkinlik yapabiliriz " dedi.





Resmi ziyaret kapsamında Malta'nın başkenti Vallettada bulunan Başbakan Binali Yıldırım, ilk olarak Malta Cumhurbaşkanı Marie Louise Coleiro Preca ile San Anton Sarayı'nda bir araya geldi.Basına kapalı gerçekleşen görüşme, 50 dakika sürdü.

RESMİ TÖREN DÜZENLENDİ

Başbakan Binali Yıldırım, Malta Başbakanı Joseph Muscat tarafından resmi törenle karşılandı.Malta Cumhurbaşkanı Preca ile görüşmesinin ardından Castille Sarayına geçen Yıldırım, burada Muscat tarafından karşılandı.

Resmi tören, Yıldırım ve Muscatın tören alanındaki yerlerini almasının ardından iki ülke milli marşlarının çalınmasıyla başladı. Başbakan Yıldırım, daha sonra tören kıtasını selamladı. İki ülke heyetlerinin takdiminin ardından Yıldırım ve Muscat baş başa görüşmeye geçti.

Törende, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız ile Türkiyenin Valetta Büyükelçisi Reha Keskintepe de hazır bulundu.


Yıldırım'ın ziyareti, Malta'ya başbakan düzeyinde gerçekleştirilen ilk ziyaret olma özelliği taşıyor.

MÜLTECİ SORUNU KONUŞULDU

Malta'nın 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'ye açıkça destek vermesini takdirle karşıladığını açıklayan Yıldırım, Malta Cumhurbaşkanı Marie Louise Coleiro Preca ile mülteci sorununu ve Suriye'yi ele aldıklarını Suriye'de ve Libya'da siyasi çözümlerin bulunup, istikrarın sağlanması amaçladıklarını dile getirdi.

"RUM LİDER KRİZ NEDENİYLE DEĞİL SİGARA İÇMEK İÇİN AYRILMIŞ"


"Kıbrıs'ta bir süredir görüşmeler devam ediyor. Geçen gün Anastasias kapıyı vurup çıkmış, kriz oldu diye haberler çıktı. Sonrasında Anastasias, 'Ben sigara içmeye çıktım' dedi. Türkiye, her zaman çözümün yanındadır. Çözümsüzlüğün bedelini Türk tarafı ödüyor.

Eminim ki burada bulunacak çözüm, güvenliği sağlayacak ve her iki tarafın adil eşit yönetişim hakkını da beraberinde getirecektir. Bu konuda AB'nin üzerine düşen görevler de vardır. Türkiye'nin 4 özgürlük dediği hususları da AB'nin güvence altına alması gerekiyor."

MHP İLE AMAÇ BİRLİĞİ YAPTIK BAZI ORTAK ETKİNLİKLER OLABİLİR

"Bizim bir halkoylaması var. 16 Nisan'da yapılacak. Anayasamızda önemli bir değişiklik yapıyoruz. Yapılan değişiklik yönetim sistemini parlamenter sistemden Başkanlık sistemine öngörüyor. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçişi öngörüyor. Bunu vatandaşa soracağız.

MHP ile AK Parti olarak biz bu değişikliği parlamentoya uzlaşarak getirdik. Bir amaç birliğimiz var. MHP de bu değişikliğin lehinde kampanya yapıyor, biz de aynısını yapıyoruz. Söylemlerimizin benzer olması gayet doğal. Dolayısıyla ortak etkinlikler yapabiliriz. "


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap