SON DAKİKA



Haber > Gündem > Beklentimiz FETÖ’nün iadesi

Beklentimiz FETÖ’nün iadesi

25 Nisan 2017 Salı - 14:11








Başbakan Binali Yıldırım, "Bizim ABD'den beklentimiz FETÖ'nün iade edilmesidir. Bu darbenin planlayıcısı, azmettiricisi ve talimatlarını verenin FETÖ olduğundan hiçbir tereddüdümüz yok" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. ABD'nin yeni yönetiminin geçmiş dönemde yaptığı yanlışları yapmayacağını ümit ettiklerini belirten Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın 16-17 Mayıs'taki NATO Zirvesi öncesinde bir araya geleceğini ifade etti. Görüşmenin içeriğinin neler olabileceği konusuna ilişkin bilgi veren Yıldırım, "Hem Suriye'deki DEAŞ'la mücadele konusu, aynı zamanda Türkiye ile ABD'nin stratejik ortaklığının düzeyi ve bundan sonraki hedeflerinin ne olacağı. Ayrıca 15 Temmuz'un arkasında olduğundan zerre kadar şüphemiz olmayan Fetullah Gülen'in iadesi konusu, Gülen'in ABD'deki adamlarının faaliyetlerinin kısıtlanması, önlenmesi konusu. Ayrıca tabii ABD'de Türk vatandaşları aleyhine açılmış davalar var. Bütün bunlar görüşülecek. Bizim ABD'den beklentimiz FETÖ'nün iade edilmesidir. Bu darbenin planlayıcısı, azmettiricisi ve talimatlarını verenin FETÖ olduğundan hiçbir tereddüdümüz yok" ifadelerini kullandı.

Kabine değişikliği olacak mı?

Başbakan Binali Yıldırım, zaman zaman kabine değişikliğine gitmenin demokrasilerin gereği olduğunu, bu konuda atılacak adımı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile belirleyeceklerini belirterek, “Mutlaka önümüzdeki aylarda bu konuyu ele alacağımızı düşünüyorum” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap