SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ben de olsam doğurmazdım!

Ben de olsam doğurmazdım!

26 Mayıs 2015 Salı - 10:28








Herkes gider Mersin'e ben giderim tersine! Millet pazar günü yataktan kalkmaz uyur; ben nedense sabahın köründe ayaktayım. Ama öyle yataktan fırlamak gibi bir huyum da yoktur!

Yatağın yanı başında duran laptopu çektim kendime doğru... Facebook'ta bir gazetecinin paylaştığı habere sabitlenip kaldım... Siz de dün gazetelerden okumuş veya televizyonlardan izlemişsinizdir...

Haberi ilk gördüğümde, "Tamam tamam, manşetimiz bu olmalı!" dedim. Üzerine daha çarpıcı bir haber gelmedikçe! Kafanı nereye çevirirsen kesme, biçme, tecavüz, cinayet... Dün gazetelerde siz de okumuşsunuzdur veya televizyonlardan izlemişsinizdir, Rize'de bir dolmuşta gazete kağıdına sarılı vaziyette bulunan cenin haberini...

Manşetler nasıldı? İnsanlık suçu! Vahşet! Şook! Dehşet! Bu nasıl vicdan! Biz de attık: "Cenin de öldü, insanlık da!" Başlık da bizzat benden... Ama şu an bana sorun, Ya da siz durun ben kendime sorayım: Cinayet mi, vicdansızlık mı? Biraz empati yapın yahu! Ya o kadın tecavüze uğramışsa! Kim bilir ya 16-17'sinde ise! Tecavüzcüsünün çocuğunu doğurmak zorunda mı? Nasıl baksın ailesinin yüzüne? Ya kürtaj ya da düşük yapmaktan; başka ne çaresi var? Böyle bir durumda kim keyiften kürtaj yapar ki? O yaşta o bebeği doğursa mıydı? 15'inde doğursun. Al sana, 30'unda anneanne... 45'inde nine...

Tek suçlu dolmuştaki o kadın mı? Tecavüz edenin suçu yok mu? Sonra diyorlar ki, "Türkiye nasıl olur da, çocuklara karşı cinsel suçlarda dünya birincisi olur?" Ya nerede olacaktı? Halen 'doğursa' mıydı diyorsunuz? 28 kişinin tecavüzüne uğrayan 13 yaşındaki N.Ç. de mi doğursun? Ya da 2 ay evvel Adana'da 16 kişinin tecavüzüne uğrayan 16 yaşındaki liseli N.G. de mi doğurmalıydı? Çok değil daha geçen ay nişanlısının gözü önünde 3 kişinin tecavüzüne uğrayan S.M, onun da mı doğurmasını istersiniz? Yahu! Ben de olsam ben de doğurmazdım. Aman Allahım! Böyle haberleri duyunca lanet ediyorum. İsyan ediyorum. Bu iğrençlikler ne zaman sona erecek? Kimse keyiften çocuk düşürmez ki, tek suçlu Rize'deki o kadın mı? Ya tecavüze uğramışsa yine de vicdansızlık mı?


***

Bize küçükken ne öğretmişlerdi? Bir iyiler vardır, bir de kötüler. Hayat iyilerle kötülerin mücadelesiyle geçer ve sonunda iyiler kazanır. Ama her zaman öyle olmuyor işte. Görüyoruz ki iyiler nah kazanıyor!

Not: Pazar sabahı işe geldiğimde masamdaki bir not öncelikle gözüme ilişti. Çiğdem Yılmaz adlı okuyucumuz aramış. SGK tarafından yanlış ameliyat edildiğini iddia ediyor ve sesini duyurmak istiyormuş. Çiğdem kardeşim, derdine derman arıyorsun buna lafımız yok ama 2 gündür sana ulaşmaya çalışıyorum. Hem telefon bırakıyorsun hem telefonun iki gündür kapalı. Söz, kimseyi yollamadan neredeysen kendim uçma geleceğim! Yeter ki ulaş bize!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap