SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ben yazmadım, dostum anlattı

Ben yazmadım, dostum anlattı

24 Nisan 2017 Pazartesi - 09:00








Referandum sonucundan sonra baktığımız fotoğrafta şunu gördük: Ülkemiz bir referandumu daha geride bıraktı.

Günahıyla sevabıyla, süren tartışmalarıyla sonlanan referandumun resmi sonuçları açıklanmasa da sandıktan çıkan evet yüzde %51,4, hayır yüzde %48,6 oldu. Bu sonuçtan sonra Türkiye’nin yönetim sistemi değişiyor. Ve koalisyonlar dönemi kapanıyor.

Yeni sistemin uyum yasaları ve düzenlemeleri öyle zannediyorum ki yakında başlayacak.

Neyse ben asıl konuya döneyim. Gramerden AK Partili hatta kuruluşunda da olan yakın bir dostumla konuştum. Ben yazsam tarafsın dersiniz. O nedenle AK Partili dostum söyledi, ben yazdım. İşte gramerden AK Partili olan dostumun söyledikleri:

“Referandum sonrası partilerde tartışmalar ve kulisler hızlandı. AK Parti referandumdan başarılı çıktı ama beklenen sonuç alınamadı. Bu nedenle birçok il ve ilçede teşkilatların yenileneceği söyleniyor. Trabzon da bu değişimden ciddi manada etkilenecekmiş. Bakan Soylu'nun Trabzon'dan daha yüksek bir oy beklediği bir gerçek. %80’i hedefine koymuştu ancak %70'in altına düşme ihtimali yok gibiydi. Dolayısıyla Trabzon'da da bir kayıp olduğu ve en az %5-6 civarında AK Partilinin oy vermediği, bu kesimin hayır cephesine kaydığı, partide geçmişte önemli görevler üstlenmiş kişilerin de içinde bulunduğu bu kesimin parti koridorlarında seslendirildiği, bunlar hakkında raporlar hazırlandığı da iddia ediliyor. Oyu düşen ilçelerde düşüşün nedenleri araştırılıyor. Bu düşüşte teşkilatların ve belediyelerin rolüne bakılıyor.”


AK Partili dostumun söyledikleri yenilir yutulur şeyler değil. Demek ki AK Parti'de kıyametin kopması an meselesi.

Dostum, şöyle devam etti: “Referandum sonrası kulislerde hızlanan bir gelişme de erken bir seçimin olacağı yönünde. Bu durumda milletvekilliği ve belediye başkanlığı kulislerinde kazan kaynamaya başladı. İddia odur ki özellikle AK Parti'de ciddi değişimler söz konusu. Milletvekillerinde ciddi yenilemeden bahsediliyor. Sahada vekillerin beklenen performansı gösteremediği, her işin Bakan Soylu'nun sırtına kaldığı, referandumun maddi manevi sürükleyicisinin o olduğu ifade ediliyor. Belediye başkanlıkları için telaffuz edilen önemli isimler var. Bu isimler şimdilik bizde mahfuz. Şu kadarını belirtelim ki, bu isimlerin içinde Ankara'da önemli bir görev üstlenen ve Cumhurbaşkanının da, Bakan Soylu'nun da onayını alacak bir iki isim ciddi manada dillendiriliyor. Bu süreçten Trabzon'un kazançlı çıkması en büyük dileğimizdir."

Yazıda çok ders alınacak ve çıkarılacak ifadeler var.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap