SON DAKİKA



Haber > Gündem > Beş nükleer güçten ortak açıklama: Nükleer bir savaşın kazananı olmaz!

Beş nükleer güçten ortak açıklama: Nükleer bir savaşın kazananı olmaz!

03 Ocak 2022 Pazartesi - 17:27




Küresel nükleer silaha sahip ülkeler, Rusya, Çin, İngiltere, ABD ve Fransa ortak açıklama yaparak nükleer savaştan kaçınma çağrısında bulundular.





Dünya genelinde silahlanma yarışı devam ederken, 5 nükleer güçten açıklama geldi.

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre Rusya, Çin, İngiltere, ABD ve Fransa ortak bir açıklama yaparak, ‘nükleer silahların yayılmasının ve nükleer bir savaş çıkmasının kaçınılması gereken şeyler olduğunda’ anlaştı.

Nükleer silahı olan söz konusu beş ülke, bu ortak açıklamayla olası bir nükleer savaşın önlenmesinin birincil sorumlulukları olduğunu yeniden teyit etti.

Açıklamada ayrıca, Çin, Rusya, İngiltere, ABD ve Fransa, nükleer silahı olan ülkeler arasında bir savaş çıkmasının önlenmesini ve stratejik risklerin azaltılmasını birincil sorumlulukları saymaktadır” denildi.

Açıklamada, “Çıkacak nükleer bir savaşın kazananının olmayacağını ve böyle bir savaşın asla başlatılmaması gerektiğini ilan ederiz” ifadelerine yer verildi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap