SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bir temayülün ardından

Bir temayülün ardından

03 Mart 2015 Salı - 09:55








Pazar günü AK Parti tüm teşkilatlarında temayül yoklaması yaparak teşkilatlarının milletvekili aday adaylarına bakışını değerlendirdi. Milletvekili adaylarının belirlenmesinde ilk aşama olan temayül yoklaması aday adayları açısından oldukça heyecanlı geçse de adaylık yolunda fazlaca belirleyici olan bir aşama değil.

Geçen seçimlerde biraz daha açık ve önemli olan temayül, bu seçimde tamamen gizli ve sonuçları sadece genel merkez tarafından değerlendirileceği için ne kadar belirleyici olduğunu kestirmek güç. Ancak tüm teşkilatların eğilimlerinin belirlenmesi açısından önemli görülebilir.

Giresun’da mevcut milletvekilleri dahil 50’nin üzerinde aday adayının mücadele ettiği temayül yoklamasına teşkilatların ilgisi yüksekti. Katılımım yüzde yüz olduğu temayül yoklamasının Giresun’da önemsendiği görüldü. Aday adaylarının temayül öncesi çalışmaları ve teşkilatların bu çalışmaları değerlendirdiği bu yoklamada bölge adayları üzerinde yoğunlaşmaları ise göze çarpan önemli bir detay.

Bazı aday adayları etrafından yoğunlaşan kulisler ve dayanışmalar dikkatlerden kaçmadı. Bu kadar önemsenmesine rağmen, her yerde olduğu gibi temayül sonuçlarının açıklanmadan genel merkezce değerlendirilecek olması Giresun’da da tepki gören ve kafaları karıştıran bir durum olarak değerlendirilmektedir. Aday adaylarının çok olmasının partiye olan ilginin ve eğilimin fazla olması olarak değerlendirildiği temayül yoklamasında, bazı aday adaylarının ön plana çıktığı açık seçik görüldü.

Aday adayı olan birçok genç ve yeni isim ile özellikle Giresun dışından gelen katılımlar, tüm teşkilatların ilgisi ve merakıyla karşılandı. Herhangi bir sıkıntının yaşanmadığı Giresun temayül yoklamasında partililerin samimiyeti ve olgun mücadeleleri takdire şayan olarak değerlendirilebilir. Dediğim gibi her ne kadar aday adayları çok olsa da öne çıkan ve ilgiyi toplayan isimler kendilerini hemen fark ettirdi.


AK Parti Giresun teşkilatları önümüzdeki dönemde kendilerini temsil edecek adaylarını belirleme konusunda bu kez biraz daha bilinçli ve dayanışma içinde hareket ediyorlar sanki. Havayı iyi teneffüs etmek için temayül boyunca tüm adayları ve teşkilatlarla sürdürdüğüm görüşmeler neticesinde elde ettiğim izlenimlere göre; eski il başkanlarından Av. Sabri Öztürk ve Av. Aytekin Şenlikoğlu oldukça öne çıkan ve teşkilatların desteğini en fazla alan iki isim gibi görünüyor.

Sayın Bakanımız Nurettin Canikli’ye yakınlığı ve onun desteğiyle aday adaylığı için Halk Bankası Genel Müdürlüğü Yardımcılığından istifa ederek Alucralı Selahattin Süleymanoğlu ise şimdiden güney bölgesinin adayı gibi. Doğu bölgesi için eski Giresun Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Demirci ismi ise şekillenmiş gibi. Refah Partisi eski Giresun Milletvekili Turan Alçelik, Orta Öğretim Genel Müdürü Ercan Türk, eski milletvekillerinden Ali Temür, eski il başkanı Hasan Aydın da temayülün öne çıkan isimlerinden. Mevcut milletvekilileri Mehmet Geldi ve Adem Tatlı temayül dışında oldukları için onlar için şimdilik bir tespit yapmak güç.

Diğer taraftan aday adayları arasında en fazla dikkat çeken isimlerden olan İstanbul’da bulunan Giresun Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Turan, Büyükşehir Belediye Meclisi görevinden istifa ederek geldiği için, partinin almış olduğu prensip gereği temayüle dahil edilmedi. Ancak buna rağmen listelere partililerce kalemle ismi yazılarak dahil olduğu gözlendi. Milletvekili Adem Tatlı’dan sonra Bulancak ve Piraziz adına batı bölgesinin en güçlü adaylarından olan Hasan Turan’ın ne yapacağı da merakla bekleniyor.

Evet, Giresun’da yapılan temayül yoklamasının yansımaları şimdilik bunlar. Adaylık sürecinin ilk aşaması olan temayülün ardından, anketler, değerlendirmeler ve en son genel merkez yoklamaları gelecek. Tüm aday adaylarına bu heyecanlı süreçte başarı ve sabır diliyorum.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap