SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bomba kulis! Merkez Bankası, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok kızdıracak

Bomba kulis! Merkez Bankası, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok kızdıracak

09 Ağustos 2021 Pazartesi - 22:34




Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayında Merkez Bankası'na faiz indirme mesajı verdi. Merkez Bankası'nın şimdi nasıl bir karar alacağı konusu kulisleri hareketlendirdi.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde katıldığı bir ortak yayında Merkez Bankası'nın faiz politikasına değinmişti. Erdoğan 

''Enflasyona gelince, ben özellikle şu anda ağustos ayını geride bıraktığımızda, enflasyonda düşüşü göreceğiz. Bundan böyle enflasyonunun daha yukarı çıkması mümkün değil. Faiz oranlarında da düşüşe geçiyoruz. Yüksek faiz yok. Yüksek faiz bize yüksek enflasyonu getirecektir. Düşük faiz düşük enflasyonu getirecektir. Ağustos ayı kırılma noktasıdır. Ağustos’ta düşük enflasyona geçeceğiz'' ifadelerini kullanmıştı.

MERKEZ BANKASI FAİZ İNDİRECEK Mİ?

Erdoğan'ın bu kararının ardından piyaların dikkat 12 Ağustos'ta yapılacak Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısına çevrildi. Merkez Bankası'nın nasıl bir adım atacağı merak konusu. Kulislerde Merkez Bankası'nın 12 Ağustos'ta  yapacağı Para Politikası Kurulu toplantısında ani bir faiz indirimine gitmeyeceği sadece mesaj vereceği konuşuluyor. Yine de uzmanlar, Merkez Bankası toplantısından faiz düşüşü kararı çıkacağını da göz önünde bulunuduruyor. Geçtiğimiz Temmuz ayında tüketici enflasyonunun yüzde 18.95'a kadar çıkması, faiz oranlarını yüzde 19'da tutan MB'nin hareket alanını büyük ölçüde kısıtladı.

Şimdi ise tüm dikkatlar Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu'nun bu mesaja nasıl yanıt vereceğinde.


KRİTİK TCMB TOPLANTISI 12 AĞUSTOS'TA

Merkez Bankası'nın (MB), 12 Ağustos'ta yapacağı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında alacağı karar piyasaları direkt etkileyecek. Piyasaların genel beklentisi MB'nin yüzde 19 seviyesinde bulunan politika faizinde bir değişikliğe gitmeyeceği yönünde. Ancak her an bir sürpriz de yaşanabilir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap