SON DAKİKA



Haber > Gündem > Brent petrol fiyatı dengelendi!

Brent petrol fiyatı dengelendi!

30 Haziran 2016 Perşembe - 11:40




Küresel riskle beraber 51 doların üzerine çıkan Brent petrol fiyatı 50 dolar civarında dengelenmeyi başardı. Petrol fiyatlarında yükseliş sürüyor.





Brent petrolün varil fiyatı, artan küresel risk iştahının etkisiyle dün 51 doların üzerini test etmesinin ardından bugün 50 doların üzerinde dengelendi.

Küresel piyasalarda merkez bankalarından teşvik beklentilerinin artması yatırımcı risk iştahındaki yükselişi beraberinde getirirken, bu durum petrol fiyatlarına da pozitif yansıdı. Öte yandan ABD'de dün açıklanan haftalık petrol stoklarının da 4,1 milyon varil azalarak düşüşünü 6'ncı haftaya taşıması da petrol fiyatlarındaki yükselişi destekledi.

VARİL FİYATI  50,80 DOLAR

Brent petrolün varil fiyatı, söz konusu gelişmelerin etkisiyle dün yükselişe geçerek 51,06 doları görmesinin ardından günü yüzde 2,8'lik artışla 50,11 dolardan tamamladı.

Bugün de 51 doları test etmesi sonrasında gelen kar satışlarıyla kazançlarının bir kısmını geri veren Brent petrolün varil fiyatı, saat 11:05 itibarıyla 50,80 dolar seviyelerinden işlem görüyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap