SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bu sistem mutlaka değişecek

Bu sistem mutlaka değişecek

15 Nisan 2013 Pazartesi - 09:21




AK Parti Giresun İl Teşkilatı'nın düzenlediği "Başkanlık Sistemi" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Hukuk Fakült





"Türkiye'de herhalükarda bir hükümet sistemi değişikliği yaşanacak, bunu bir kere görmek gerekiyor" diyen Abdulhakimoğulları, "Yani Türkiye ismine başkanlık sistemi, parlamenter veya yarı başkanlık deyin. Şu anda gelinen noktada Türkiye'nin bir sistem değişikliğine gitmek zorunda olduğudur. Bizim elimizde olsun veya olmasın bu sistem mutlaka değişecek" dedi. Abdulhakimoğulları, "Cumhurbaşkanı yüzde elli bir oy alarak cumhurbaşkanı seçildi diyelim. Hükümet de yüzde elli civarında veya yüzde elliyi geçti. İkisi de diyecek ki beni halk seçti. Belki de yüzde 60 olacak ve 'benim meşrutiyetim senden daha fazla' diyecek veya yüzde yirmi üçlerle zayıf bir hükümet kuruldu diye düşünün. Başbakan yüzde yirmi üç, cumhurbaşkanı ise yüzde 60 alacak ve diyecek ki 'ben de bu sistemde görev haklarımı yerine getireceğim.' İşte burada mutlak bir anlamda değişiklik yapmadığımızda ciddi bir şekilde biz bir meşrutiyet sorunu yaşayacağız. Değişikliğe gidilmesi gerekiyor. Gidilmezse söylediğim sorunlar yaşanabilir" diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap