SON DAKİKA



Haber > Gündem > Çekin elinizi bedenimizden!

Çekin elinizi bedenimizden!

08 Mart 2015 Pazar - 10:30




CHP Trabzon Kadın Kolları Başkanı Hava Olcayto, "Kadın erkek eşitliği doğanın fıtratına aykırı diyen yöneticilere inat sesimizi duyurana kadar haykıra





CHP Trabzon Kadın Kolları Başkanı Hava Olcayto, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayınlayarak, bugün saat 15:00’de postane önünde eylem yapacaklarını duyurdu. Yaşamın her noktasında kadın olmanın zor olduğunu ifade eden Hava Olcayto, "Yapılan istatistiklere göre bir yılda 163 kadına tecavüz edilmiş, 214 kadın öldürülmüş, 10 çocuk hem tecavüz edilmiş hem de öldürülmüştür. Son 7 yılda bu tablo yüzde bin 400 artmıştır. Bu tabloları meşru kılan anlayış egemen iktidarın kadına bakış açısının topluma yansımasıdır" dedi. "Toplumun üst katmanlarıyla alt katmanları arasındaki ekonomik ve eğitimsel uçurum arttıkça daha çok Özgecanlar ölecektir" diyen Olcayto, şöyle devam etti: "Yaşamın her alanında kadın erkekle tokalaşamaz, 9 yaşındaki kız çocuğu evlenebilir, akraba evliliği caizdir, doğum kontrolü yasaklansın, iz bırakmadan kadınları dövebilirsiniz, kadının tek kariyeri annelik, kadınlar da iş aradığı için işsizlik fazla, kadın erkek eşitliği doğanın fıtratına aykırı diyen yöneticilere inat sesimizi duyurana kadar haykıracağız: Çekin elinizi bedenimizden!"

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap