SON DAKİKA



Haber > Gündem > Çift referandum sinyali

Çift referandum sinyali

14 Aralık 2015 Pazartesi - 13:21




Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni Anayasa ve başkanlık sistemine ilişkin "Her iki değişiklik için de referandum yapılabilir" dedi.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkmenistan ziyareti dönüşü beraberinde götürdüğü gazetecilere açıklamalarda bulundu. “Başkanlık, Yarı Başkanlık veya Partili Cumhurbaşkanlığı sistemlerinde seri bir şekilde karar almada rahat olunacak” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İkinci olarak çift başlılığı ortadan kaldırmak çok önemli. Gazeteler ‘Cumhurbaşkanı ile Başbakan’ın arası şöyle veya böyle’ diye haberler yapıyorlar. Halbuki ben bu partinin kurucusuyum ve hamdolsun buraya kadar gayet iyi bir şekilde geldik. Benim partide danışmanım olmuş, Dışişleri Bakanım olmuş, şimdi de Başbakanım olan arkadaşımla neden sorun yaşayayım?” dedi.

“REFERANDUMA GİDİLSİN”

“Biz ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak istiyoruz. Bunun için de farklı bir çalışma gerekiyor. Bunu yaparken de bu ikilemi kaldırmamız zaten şart” diyen Erdoğan, “Yasal bir zeminde yapmamız lazım. Darbe Anayasası’nı kaldırmamız lazım. Bunu millete götürmek istiyoruz mu dediler, bir de millete götürsünler. Ve inanıyorum ki millet çok büyük bir kahir ekseriyetle böyle bir yeni anayasaya evet diyecektir. Muhalefet başkanlık istemiyor mu, o da ayrıca oylamaya sunulsun” şeklinde konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap