SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cinsiyetçi ifadeleri tepki çekmişti: İYİ Partili Ömer Ay istifa etti

Cinsiyetçi ifadeleri tepki çekmişti: İYİ Partili Ömer Ay istifa etti

30 Mayıs 2022 Pazartesi - 12:45




İş ortaklarını yolsuzluk yapmakla suçlarken kullandığı cinsiyetçi açıklamalar tepki çeken İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Ömer Ay, istifa etti.





Eski Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve ekibiyle ilgili yaptığı konuşmada kadınlara yönelik söylemleriyle tepki çeken İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Ömer Ay, istifa etti.

Ne olmuştu?

İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Ömer Ay, Nevşehir'in eski belediye başkanlarından AKP'li Hasan Ünver'in yolsuzluk yaptığını söylerken iş ortakları için "Adeta hanım koleksiyonu yapıyor" demişti. Tepki çeken bu ifadelerin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ay'ın istifasını istemişti.

İYİ Partili Ay, düzenlediği basın toplantısında şunları söylemişti:

“Nevşehir eski belediye başkanlarından Hasan Ünver’in iş ortakları adeta hanım koleksiyonu yapıyor. Ünver’in iş ortaklarının dördü de hanımlarını değiştirdiler. Dördü de eski hanımlarını boşadılar. Yeni hanımlar aldılar. Genelde sekreterlerini aldılar. Şimdi büyük bir ilçemizin belediye başkanı (Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk) ile şoförü, Y. isimli bir kızı paylaşamıyorlar. WhatsApp’tan yazışmalarını Twitter’da okumuşsunuzdur. Yıldız’ı belediye başkanı mı kahve içmeye götürecek, Halil mi götürecek tartışıyorlar. Artı İl Özel İdare başkanımız (İl Genel Sekreteri Gürbüz Dinç) dördüncü veya beşinci hanımını aldı. Adeta hanım koleksiyonu yapıyor. Brezilya dizisine çok uygun bir partililerle karşı karşıyayız.”

Akşener, istifasını istedi

Tepki çeken bu konuşmalar genel merkezde de rahatsılık yarattı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ay'ın özür dileyip istifa etmesini istedi. halktv.com.tr Yazarı İsmail Saymaz, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yaptığı açıklamalardan ötürü Nevşehir İl Başkanı Ömer Ay’dan özür dilemesini ve istifa etmesini istedi. Ay istifaya hazırlanıyor" bilgisini paylaşmıştı.


ekran-resmi-2022-05-26-17-18-30.png

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap