SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cumhurbaşkanı tablet dağıttı

Cumhurbaşkanı tablet dağıttı

22 Mayıs 2015 Cuma - 14:03




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Fatih Projesi kapsamındaki tablet dağıtım törenine katıldı.





Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada kendi öğrenciliği dönemini anlatarak, "Okula ulaşmak için kilometrelerce yol yürümek gerekiyordu, ben 45 dakikada ilkokula gidiyordum. O kadar uzun bir mesafe. Taşımalı sistem filan geç o işi. Ama şimdi biz Anadolu’nun en ücra köşesinde taşımalı sistemlerle de olsa yavrularımızı okula gönderiyoruz. Ortaöğretim hayatım zaten yatılı geçti. Biz o kara günleri çocuklarımız yaşamasın diye eğitim alt yapısını güçlendirmek için çabaladık” ifadelerini kullandı.

Tabela fakülteleri iddialarına ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle cevap verdi:

“Amerika’yı gezsinler, dolaşsınlar. Onlara sorarsanız. Oralara gidiyorlar, geziyorlar. Öyle üniversiteler var ki, iki katı satın almış, kiralamış, orada üniversite eğitimi veriyor. Veya bir apartmanı satın almış, orada üniversite eğitimi veriyor. Mesele teoride kalmak değil, pratiği geliştirmek önemli ve yola çıkmak çok önemli. Hamdolsun bizde olay farklı. Üniversitelerimiz her yıl daha fazla imkana, daha güzel külliyelere kavuşması bizleri sevindiriyor. Üniversitelerdeki hocalarımız da inanıyorum ki gençlerimizin eğitim kalitesini her yıl daha yükseltecek, bu eğitim kurumlarının dünya çapında araştırmaların merkezi haline getirecektir. Yeni Türkiye’nin inşasında en büyük görevi üniversitelerimizin, oradaki pırıl pırıl gençlerimizin, öğretim elemanlarımızın üstleneceğine inanıyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmaların ardından öğrencilere tabletlerini dağıttı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap